Keuken inspiratie, Klassiek interieur, Landelijk interieur

Klassieke landelijke keuken in herenhuis


Deze keuken is ontworpen en ingericht door het team van architectenbureau Ensemble Architecture. Het team is gespecialiseerd in het herontwerpen en inrichten van klassieke smalle herenhuizen. En dat hebben ze ook met dit project wederom bewezen.

Klassieke landelijke keuken in herenhuis

Klassieke landelijke keuken in herenhuis

Open keuken aan achterzijde

Het herenhuis heeft meerdere woonlagen met onder andere een kelder. De woonkamer is samen met de open keuken ingericht op de begane grond. De woonkamer vind je aan de voorzijde, terwijl de open keuken ingericht is aan de achterzijde.

Wat meteen opvalt, is de grote glazen wand aan de achtergevel met de stoere zwarte stalen industriële kozijnen. Deze passen perfect bij de klassieke landelijke uitstraling van het herenhuis.

Klassieke landelijke keuken in herenhuis

Klassieke landelijke keuken in herenhuis

Klassieke landelijke keuken in herenhuis

Klassieke landelijke keuken met moderne voorzieningen

De keuken is ingericht over de gehele breedte van de ruimte, verdeeld over vier gedeeltes. De linkermuur, de rechtermuur, de achterzijde en nog een blok centraal in de keuken. Er is zóveel te zien in deze geweldige keuken.

Laten we beginnen met de muur aan de linkerkant. Naast een grote vaste open kast vol met servies, is de volledig met blauwe tegels betegelde muur voorzien van een hout brandende grill. Je kunt er niet alleen grillen, het past ook heel mooi bij de klassieke landelijke sfeer van de keuken.

Klassieke landelijke keuken in herenhuis

De rechtermuur is gebruikt om een grote kastenwand in te richten. Grote kasten die van de vloer helemaal tot aan het plafond lopen. Zo hoog, dat er zelfs een vaste ladder aan een rails nodig is om bij de bovenste kasten te kunnen komen. Aan deze kant vind je ook de grote Amerikaanse RVS koelkast.

Aan de achterzijde tegen de glazen wand vind je een blok met een wastafel, de vaatwasser en een aantal lage kasten voor nog meer opbergruimte.

En last but not least, vind je centraal in de keuken het kookeiland. Een kookeiland met enorm veel werkruimte. Je kunt hier ook zitten aan één van de drie stoere vintage krukken.

Kortom, een droomkeuken, vooral voor liefhebbers van klassieke landelijke interieurs.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam