Kinderkamer inspiratie

Kinderkamer in souterrain


Veel oude huizen in Nederland hebben te maken met een souterrain. Een souterrain is eigenlijk een kelderverdieping, waarvan het bovenste gedeelte net boven het maaiveld uitsteekt. Veel mensen benutte deze ruimte niet optimaal, terwijl je er echt een volwaardige verdieping van kunt maken. Een verdieping waar bijvoorbeeld de slaapkamers, de keuken of de badkamer ingericht kunnen worden. Hieronder zie je dat een kinderkamer is ingericht in de souterrain.

Kinderkamer in souterrain

Zoals je ziet is het plafond niet super hoog. Dit wordt dan ook als groot nadeel beschouwd van een souterrain. Er zijn tegenwoordig echter ook souterrains waarbij de hoogte minimaal 2.30m hoog is.

Zonlicht via ramen
Het voordeel van deze kinderkamer is dat het voorzien is van de zogenaamde koekoek ramen, waardoor je ondanks dat het grootste deel onder de grond bevindt, tóch nog voldoende zonlicht binnenkrijgt.

Kinderkamer in souterrain

Ze hebben het hier bovendien super leuk ingericht. Er zijn smalle lage muren gecreëerd die met steigerhout behang zijn gekleed. Hierop kunnen leuke spullen op geplaatst worden zoals speelgoed en boeken. De bovenste helft is strak gestuukt en wit geschilderd.

Het kinderbed is gemaakt van steigerhout, perfect passend bij het behang.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam