Keuken inspiratie

Grote woonkeuken met hoog plafond


Deze mooie grote keuken heb ik gevonden in de portfolio van H Arquitectes. De Spaanse interieur architecten hebben in 2013 een bijzondere grote woning met een woonoppervlak van maar liefst 330m2 in Barcelona ontworpen en ingericht. Het bijzondere van de woning is dat het bestaat uit drie losse gebouwen, die door de architecten aan elkaar heeft verbonden. De keuken bevindt zich in het middelste gebouw.

Grote woonkeuken met hoog plafond

Natuurlijk hoort bij een grote woning ook een grote woonkeuken. De keuken heeft dan ook een oppervlak van maar liefst 30m2 en een plafondhoogte van vier meter. En de ontwerpers hebben hier goed gebruik van gemaakt, en een mooi ontwerp neergezet.

Betonnen vloer en bakstenen muren

In de woonkeuken wordt een stoere industriële betonnen vloer gecombineerd met bakstenen muren die volledig wit zijn geschilderd. De daadwerkelijke keuken met de keukenkasten, fornuis, koelkast en overige apparatuur bevindt zich aan één kant van de ruimte, terwijl er een open haard aanwezig is aan de andere kant. Precies daartussen in vind je midden in de keuken een grote eettafel, gemaakt van stoere steigerhouten planken. Er is gekozen voor een mix van rode eetstoelen en de bekende witte Eames stoelen met houten onderstel. Boven de eettafel hangt een bijzondere hanglamp.

Grote woonkeuken met hoog plafond

Grote woonkeuken met hoog plafond

Grote woonkeuken met hoog plafond

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam