Modern interieur, Woonkamer inspiratie

Inspirerend idee om woonkamer, eetkamer en keuken te combineren


In Nederland heb je veel te maken met diepe woonkamers, die gecombineerd zijn met de eetkamer en de keuken. In oude herenhuizen, en jaren ’20 woningen, heb je vaak te maken met voorkamers en achterkamers, die nu dus de woonkamer, eetkamer en keuken zijn geworden. Deze ruimtes zijn in veel gevallen gescheiden door prachtige authentieke ensuite kasten en deuren, terwijl sommigen kiezen voor een open ruimte. Heb je een open ruimte, maar je wilt de woonkamer juist een beetje scheiden van de eetkamer en de keuken? Dat kan natuurlijk ook. Vandaag willen we aan de hand van onderstaand voorbeeld laten zien hoe dat kan!

Inspirerend idee om woonkamer, eetkamer en keuken te combineren

Scheidingswand tussen woonkamer en eetkamer

We gaan een kijkje nemen in de woonkamer, die ontworpen en ingericht is door interieur- en architctenstudio Need Design. De interieurontwerpers en architecten van het Oekraïense team hebben in Dnipro een heel mooi appartement ontworpen van 170m2. Het hart van het appartement wordt gevormd door de leefruimte, waar de woonkamer, gecombineerd is met de eetkamer en de keuken aan de achterkant.

Inspirerend idee om woonkamer, eetkamer en keuken te combineren

Modern, sfeervol en warm interieur

Het interieur kan je omschrijven als strak, modern, maar tegelijkertijd ook heel warm en knus. De vloer speelt daarbij een belangrijke rol. Ze hebben gekozen voor een mooie houtlook PVC vloer van Floorhouse, die bijna niet te onderscheiden is van een echte houten vloer. Het heeft dezelfde natuurlijke warme uitstraling, met het voordeel dat het slijtvast en super onderhoudsvriendelijk is. Deze PVC vloer is bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitstralingen.

Passend bij de houten vloer, is de grote muur volledig bekleed met houten wandbekleding, waar stroken ledverlichting in verwerkt is. Deze wand zorgt niet alleen voor sfeer en warmte, maar geeft het interieur ook een hele luxe uitstraling.

Open haard in scheidingswand

Het is een grote open ruimte, maar omdat de bewoners de ruimtes tóch enigszins gescheiden wilt hebben, hebben de ontwerpers iets bedacht, waar ze super blij mee zijn. Ze hebben namelijk een scheidingsmuur gecreëerd, die ongeveer tot de helft van de ruimte loopt, waar een open haard in verwerkt is. Een super mooie moderne transparante open haard. Op die manier is de zithoek een stuk knusser en gezelliger geworden, zonder dat het ten koste gaat van de ruimtelijkheid en doorstroom van licht.

Inspirerend idee om woonkamer, eetkamer en keuken te combineren

Inspirerend idee om woonkamer, eetkamer en keuken te combineren

Knusse luxe woonkamer

De zithoek is ingericht met een hele grote lichte loungebank met een hele diepe zitting. Deze hebben ze gecombineerd met twee aparte okergele fauteuils, een groot kleurrijk vloerkleed en een grote en een kleine marmeren salontafel op stoere zwarte poten.

Boven de zithoek vind je ook een moderne design lampenserie. Aan de andere grote muur vind je de zwevende TV meubel met daarop de TV. Deze wand is bekleed met luxe marmeren tegels, waarbij de zijkanten gedecoreerd zijn met ledverlichting.

Aan de andere kant van de scheidingswand zijn dus de eetkamer en de half open keuken ingericht.

Inspirerend idee om woonkamer, eetkamer en keuken te combineren

Bron: Needdesign.com.ua

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam