Badkamer inspiratie

Inrichten van een kleine badkamer


Het is niet voor iedereen weggelegd om een ruime badkamer te hebben, met genoeg plaats voor twee wastafels en een groot bad. Echter, hoeft een kleine badkamer niet te betekenen dat je in moet leveren op comfort. Er zijn genoeg manieren waardoor je in een kleine ruimte toch alles kwijt kan wat je graag kwijt wil. Hieronder zijn een paar tips voor je op een rijtje gezet.
Vaak hebben mensen de neiging om hun badkamer vol te zetten met grote objecten. In een kleine badkamer moet je echter een keuze maken als het aankomt op de hoeveelheid objecten. De vuistregel is dat beweegruimte het meeste comfort geeft. Als je dus moet kiezen tussen een tweede wastafel of wat extra ruimte, is de twee optie vaak het best. Bedenk daarbij dat niet perse gaat om het gebruik van de tweede wastafel maar om de extra ruimte om spulletjes kwijt te kunnen of een spiegel die groot genoeg om met twee personen tegelijkertijd in te kijken.

Een alternatief voor een twee wastafel is dus een extra grote spiegel. Deze zorgt ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt en geeft een hoop gemak. De tweede oplossing is het maken van extra opberg ruimte. Wat veel mensen namelijk vergeten bij het ontwerpen van hun badkamer is dat er straks ook nog een heleboel kleine spulletjes in komen te staan, zoals handdoeken, make-up, tandenborstels, medicijnen enz. De extra opberg ruimte kan gecreëerd worden door een breder wastafelmeubel, of door het monteren van plakjes aan het de muur, of een langwerpig meubel (met spiegel) aan de muur.

Een andere manier om een kleine badkamer beter in te richten is door het gebruik van glas. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel slimme manieren op de markt waarmee je gebruik kan maken van glas. Een van die manier is glazen douchedeuren tot aan de grond. Een douchebak kan ervoor zorgen dat een kleine badkamer direct wordt gedefinieerd door de douchebak. Glazen douchewanden tot aan de grond kunnen er echter voor zorgen dat de ruimte minder ‘gebroken’ wordt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een enkele glazen wand, waardoor je als het ware een inloopdouche creëert. Daarbij kan de wand zelf heen en weer worden bewogen waardoor hij nooit in de weg zit. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een dubbele glazen wand. Hierdoor is je badkamer niet gelijk helemaal nat.

Een bijkomstig voordeel aan een glazen wand (als je hem tenminste netjes schoonmaakt), is dat je de douchekraan goed kan zien. Omdat de ruimte klein is, is het soms lastig om een design meubel of een andere eye catcher kwijt te kunnen. Een opvallende douchekraan is daarom de uitgewezen kans om je badkamer te onderscheiden van andere badkamers. Kies bijvoorbeeld voor een regendouche van het Duitse merk Hansgrohe. Neem eens een kijkje op Superbath.nl. Ze verkopen alle grote merken voor een scherpe prijs.

Hopelijk kun je deze tips ook toepassen in jouw badkamer en maak je zelf van de kleinste ruimtes nog een paradijs.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam