Uncategorized

IKEA catalogus 2021


Elk jaar als de winter nadert, wachten alle designliefhebbers en IKEA-fans over de hele wereld met ingehouden adem op de onthulling van de nieuwe IKEA catalogus. In de jaarlijkse publicatie van het Zweedse woonwarenhuis vind je vol nieuwe producten en woonideeën voor elke woonsituatie. Zoals jullie weten is 2020 een heel apart jaar geweest, wat er ook voor heeft gezorgd dat de lancering van de nieuwe catalogus van IKEA vertraging heeft opgelopen. Maar we hebben goed nieuws – de IKEA catalogus 2021 is uit!

ikea catalogus 2021

70 jaar!

Dit jaar is het extra feest, want de IKEA Catalogus bestaat al 70 jaar! Om het speciaal te maken, heeft het bedrijf er een inspirerend handboek van gemaakt vol budgetvriendelijke tips, praktische ideeën, nieuwe opwindende producten en ook bekende favorieten. Het zal je ongetwijfeld wat “ahaaa!” momenten opleveren en het zal een geweldig hulpmiddel zijn om keer op keer op terug te komen op weg naar een beter dagelijks leven thuis.

Het handboek voor een beter dagelijks leven thuis

Het thema van de IKEA catalogus voor 2021 is ‘Het handboek voor een beter dagelijks leven thuis’. Dus als je op zoek bent naar leuke ideeën en producten om het leven thuis een beetje gemakkelijker te maken, dan is de IKEA catalogus 2021 een echte mustsee. Mede ook door de huidige omstandigheden, waarbij we met z’n allen eigenlijk gedwongen meer thuis moeten zitten, kon dit thema niet actueler zijn.

nieuwe ikea catalogus

‘We hebben elke pagina gevuld met het soort denkwerk dat al die jaren de basis van ons assortiment is: de kleine dingen die een groot verschil kunnen maken in het dagelijks leven. Het staat vol met inspiratie en informatie over manieren om huizen in heel de wereld gezelliger, slimmer, duurzamer en mooier te maken voor de geweldige mensen die er wonen’, legt het IKEA-team uit.

Klaar om te zien wat IKEA in voor jou in petto heeft voor 2021? Klik hier om het de IKEA catalogus 2021 online te bekijken! Een fysieke versie van de catalogus komt later dit jaar waarschijnlijk uit, maar een vaste datum moet nog worden aangekondigd.

Lees in de tussentijd verder om enkele van onze favoriete vondsten uit de IKEA catalogus voor 2021 te zien.

IVAR systeem

Het IVAR systeem blijft altijd een favoriet. Je kunt de IVAR kasten voor van alles en nog wat gebruikt worden in huis. In deze kamer worden lage IVAR kasten als een soort roomdivider gebruikt.

ikea catalogus 2021 ivar roomdivider

ENHET keuken- & badkamerserie

In de nieuwe IKEA catalogus is de nieuwe ENHET keuken- & badkamerserie te bewonderen. De mooi vormgegeven serie bestaat uit flexibele meubels met een open karakter, maar hebben ook verborgen opbergruimtes. Je kunt zowel uit een combinatie kiezen als de meubel helemaal zelf samenstellen.

ikea catalogus ennet keuken badkamerserie

Klein wonen

IKEA is een echte specialist op het gebied van klein wonen. Ben je op zoek naar praktische meubels en accessoires? Of wil je inspiratie opdoen voor het inrichten van je kleine appartement? IKEA is the place to be! Zoals IKEA het zegt: Het gaat niet om de meubels die je hebt, maar hoe je ze gebruikt: een eettafel die ook een bureau is, en die je ook makkelijk opzijschuift voor de nodige theekransjes met teddyberen.

ikea catalogus 2021 klein wonen

Natuurlijke materialen en kleuren

Ben jij een liefhebber van natuurlijke materialen en kleuren? Blader dan door naar bladzijde 44-57 van de IKEA catalogus 2021, waar IKEA een super mooi interieur heeft gecreeerd met warme kleuren en materialen.

We wilden een woning die warm en uitnodigend aanvoelt, maar hoe dat eruit moest zien? Geen idee! Dus verzamelden we voorbeelden van mooie kleuren en texturen, en daar sprongen voor ons de rijke aardetinten en natuurlijke materialen uit.

Je vindt er de gevlochten KAFFEBONA siervaas, de houten NORRAKER bank, de rotan BUSKBO fauteuil, de KNIXHULK staande lamp, de ASVEIG kussenovertrekken, en nog veel meer!

ikea catalogus 2021 warme natuurlijke materialen kleuren

Balans

Op bladzijde 68-69 vind je onderstaande tienerkamer, waar het allemaal om balans draait. Het is een grafische kamer die plezier uitstraalt, voor zowel binnen- als buitenactiviteiten; met genoeg ruimte voor zijn gamevrienden en de complete uitrusting van een enthousiaste amateurklimmer. Je ziet hier onder andere het NESTTUN bedrame, het SVALLERUP vloerkleed en de SKÅDIS ophangborden.

ikea catalogus 2021 balans tienerkamer

Cane webbing deuren

We hebben hierboven al de IVAR kasten laten zien, die al jarenlang mega populair zijn. Op Pinterest hebben we voorbij zien komen hoe creatieve DIY’ers de IVAR kast hacken met cane webbing deuren. Dat is voortaan niet meer nodig, want bij IKEA zijn nu ook cane webbing deuren verkrijgbaar voor de IVAR kasten. In deze prachtige woonkamer op bladzijde 82 van de IKEA catalogus worden de deuren deels ook gebruikt om de muren mee te bekleden. Ook een leuk idee!

ikea catalogus 2021 cane webbing

De kracht van textiel

Met mooie stoffen zijn geweldig. Sterker zelfs, ze kunnen de sfeer en uitstraling bepalen in een interieur. Denk aan mooi bedlinnen, sierkussens op de bank of bed of mooie gordijnen die je voor het raam of voor een open kledingkast ophangt. Deze mooie slaapkamer op bladzijde 101 is ingericht met prachtige stoffen in herfstkleuren. De open BOAXEL kledingkast is een nieuw product van IKEA.

ikea catalogus 2021 stoffen

Duurzaam

Duurzaamheid was in 2020 een hot thema, en 2021 zal niet anders zijn. Steeds meer mensen kiezen bewust voor duurzame oplossingen, ook in huis. Ook IKEA speelt in op deze trend, met prachtige meubels en accessoires die gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen. Deze mooie duurzame slaapkamer vind je op bladzijde 112-113 in de IKEA catalogus. Hier vind je onder ander het mooie houtoen TARVA bedframe.

ikea catalogus 2021 duurzaam

Gestoffeerd bed

Ben je op zoek naar een mooi designbed, die het middelpunt vormt van je slaapkamer? IKEA heeft dit jaar een aantal nieuwe bedden ontworpen. Het TUFJORD bed is daar een mooi voorbeeld van. Een gestoffeerd bed met een gestoffeerde frame en hoofdbord, van zachte structuurbekleding van tweekleurige, gemêleerde stof. De gebogen metalen poten zijn sterk en stabiel, en geven het bed extra karakter. Op bladzijde 129 van de catalogus tref je de mooie groene variant aan van het TUFJORD bed.

ikea catalogus 2021 gestoffeerd bed

Werkplek voor thuiswerkers

Door de wereldwijde pandemie moeten kunnen veel mensen niet naar kantoor, en worden gedwongen vanuit huis te werken. Thuiswerken hoeft echter niet erg te zijn, vooral niet als je een fijne werkplek hebt. Helaas heeft niet iedereen de ruimte om een apart thuiskantoor in te richten. Daarom vind je in de nieuwe IKEA catalogus 2021 ook slimme oplossingen om een werkplek te creëren in kleine appartement. Op bladzijde 272-273 vind je onderstaande oplossing, waarbij een eettafel overdag op een slimme manier als bureau kan worden gebruikt.

ikea catalogus werkplek thuiswerken

Bekijk ook:
IKEA boxspring – Welke kies je?
IKEA bank x Bemz
21x IKEA keuken hack

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam