Meubels, Slaapkamer inspiratie, Uncategorized

IKEA boxspring – Welke kies je?


Wil je een IKEA boxspring kopen? Bekijk hier alle boxsprings van IKEA, lees wat de verschillen zijn en bekijk mooie inspiratie voorbeelden!

ikea boxspring

Boxsprings zag je een tijdje geleden alleen in luxe designhotels of alleen bij mensen die het konden veroorloven. Nu overweegt iedereen om een boxspring als ze op zoek zijn naar een nieuw bed. Sterker zelfs, uit onderzoek is gebleken dat tegenwoordig 70% van de mensen voor een boxspring gaan. Een boxspring bestaat uit een bedbodem, een matras en eventueel een dekmatras. Deze combinatie zorgt ervoor dat het erg comfortabel ligt. Als je het wilt, kan je er soms kan ook een hoofdbord bij nemen. Je hebt bij een boxspring dus geen lattenbodem, zoals dat het geval is bij een traditioneel bed.

Doordat steeds meer mensen een boxspring willen, neemt ook het aanbod toe. Bekende boxspring merken zijn bijvoorbeeld Hästens, Pullman, Norma en Swiss Sense. Maar ook IKEA heeft een uitgebreid aanbod van boxsprings. Als je op hun website kijkt of naar één van de vestigingen gaat, dan kan je alle modellen bekijken. Echter is het lastig om te bepalen welk IKEA boxspring het beste is voor jou.

ikea boxsprings

DUNVIK boxspring

Bij IKEA kan je terecht voor zeven verschillende boxsprings in verschillende combinaties, formaten, prijsklassen en luxe niveau’s. Ze hebben hele goedkope boxsprings, maar ook hele luxe boxsprings die logischerwijs ook duurder zijn. Hieronder hebben we alle zeven boxsprings op een rijtje gezet, zodat je de verschillen kunt zien.

Tip: Als je een IKEA boxspring koopt, kan je zelf de combinatie samenstellen. Zo kan je bij een gekozen bedbodem verschillende poten en matrassen kiezen. Klik hier de IKEA boxspring configurator.

FINNSNES boxspring

De IKEA FINNSNES is een vrij nieuw boxspring, bestaande uit een matrasbodem met binnenvering, een matras, dekmatras, poten en hoofdbord. Het ontwerp is gerealiseerd door Ola Wihlborg, gekenmerkt door zuivere lijnen en een achterkant die volledig afgewerkt is. Hierdoor kan je de boxspring ook midden in de slaapkamer plaatsen. Je kunt kiezen uit verschillende matrassen: Hokkåsen, Hövåg en Hyllestad. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende stevigheden, van middelhard tot stevig. Klik hier voor meer informatie.

Prijs: vanaf €829,-

ikea boxspring FINNSNES

boxspring

Op zoek naar een goedkope boxspring? De IKEA SÄBÖVIK is al verkrijgbaar voor slechts €299,-. Daar krijg je een complete boxspring voor met bonnellveren van 140×200 cm, bestaande uit een bedbodem, matras, dekmatras poten en hoofdeinde. De bekleding is grijs, gecombineerd met stoere zwarte poten. Bij de meeste IKEA boxsprings, krijg je twee bedbodems die tegen elkaar geschoven moeten worden. Bij de SÄBÖVIK boxspring krijg je één groot bedbodem. Vind je een twijfelaar formaat te klein? Het is ook verkrijgbaar in het formaat 160×200 cm, voor €349,-. Klik hier voor meer informatie.

Prijs: vanaf €299,-

ikea boxspring SÄBÖVIK

LAUVIK boxspring

De LAUVIK boxspring is een bestseller van IKEA, vooral vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor een vanaf prijs van slechts €510,- krijg je een hele goede complete boxspring met bodem, matras, dekmatras, poten en een hoofdbord. Bij het kleine formaat van 140×200 cm, krijg je één groot bedbodem. Als je voor het grote formaat van 160×200 cm gaat, dan krijg je twee bedbodems van 80×200 cm die je aan elkaar kunt schuiven. Deze IKEA boxspring is vooral ook erg populair vanwege de mooie beige bekleding, die sfeer en warmte geeft in elke slaapkamer. De vierkante houten poten passen daar perfect bij, hoewel je ook andere poten eronder kunt monteren. Deze boxspring is inclusief de HAMARVIK binnenveringsmatras, maar in principe kan je ook voor een andere matras kiezen, zolang het formaat past. Klik hier voor meer informatie.

Prijs: vanaf €510,-

IKEA boxspring LAUVIK

ESPEVÄR boxspring

ESPEVÄR is een hele flexibele boxspring van IKEA. Zoals je op de website van IKEA kunt zien, kan je verschillende combinaties creëren, door het bedbodem te combineren met verschillende matrassen, dekmatrassen en poten. De basis, is het ESPEVÄR binnenveringsmatrasbodem, die verkrijgbaar is in de drie kleuren grijs, beige of wit, en de vier formaten 90×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm en 180×200 cm. Op het bedbodem kan je verschillende matrassen van IKEA plaatsen zoals de Hövåg matras of de dikkere Hidrasund matras of Mausund matras. De ESPEVÄR boxspring is dus in een goedkope als luxe variant verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie.

Prijs: vanaf €358,-

IKEA boxspring ESPEVÄR

DUNVIK boxspring

DUNVIK is een luxe IKEA boxspring die niet alleen erg comfortabel ligt. Het ziet er ook mooi uit en is makkelijk schoon te maken. De hoes van het hoofdbord kan je bijvoorbeeld eenvoudig eraf halen om te wassen. De DUNVIK boxspring is verkrijgbaar in de drie formaten 140×200 cm, 160×200 cm en 180×200 cm. En naast de twee natuurlijke kleuren lichtgrijs en beige, kan je ook kiezen voor blauw of roze! Klik hier voor meer informatie.

Prijs: vanaf €749,-

ikea boxspring dunvik

MJÖLVIK boxspring

Op zoek naar een comfortabele en luxe boxspring met een zacht hoofdbord? Dan is de IKEA MJÖLVIK boxspring wellicht iets voor jou. Het hoofdbord ziet er niet alleen erg comfortabel uit, het is daadwerkelijk gevuld met ultra zachte vulling, zodat je er lekker tegenaan kunt zitten. Ook de bedbodem en de matrassen (Hövåg of Hyllestad) passen er super goed bij. Klik hier voor meer informatie.

Prijs: vanaf €899,-

IKEA boxspring MJÖLVIK

KONGSFJORD boxspring

De KONGSFJORD boxspring is de meest luxe boxspring van IKEA. Het is namelijk volledig bekleed met fluweel. Niet alleen de bedbodem, maar ook het Hyllestad matras en het hoofdbord. In het luxe hoofdbord zijn klassieke knopen verwerkt, waardoor de boxspring een nog luxere en chiquere uitstraling krijgt. Het is verkrijbaar in de formaten 160×200 cm en 180×200 cm, en je kunt kiezen uit de drie kleuren okergeel, donkergrijs en donkerblauw. Wil je een moderne look, ga dan voor de metalen poten. Vind je een klassieke look mooier, wat eigenlijk beter past bij de KONGSFJORD boxspring, kies dan voor de mooie BRATTVÅG poten.

Prijs: vanaf €1439,-

IKEA KONGSFJORD boxspring

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam