Badkamer inspiratie, Klassiek interieur, Landelijk interieur

Houten vloer in badkamer


Je ziet het vaak op internet en woontijdschriften. Een houten vloer in de badkamer. Super mooi en stijlvol, maar in de praktijk wordt er relatief weinig gekozen voor een houten vloer in de badkamer. Veel mensen denken namelijk dat het überhaupt niet mogelijk is. De badkamer is namelijk een natte en vochtige ruimte, en hout is een natuurproduct. En dat een houten vloer niet geschikt voor de badkamer! Dit klopt voor een deel, maar voor een deel ook niet. Want het is wel degelijk mogelijk om een houten vloer te nemen in de badkamer. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Houten vloer in badkamer

Massief houten vloer en lamelparket

Vanwege de vochtigheid in de badkamer, wordt door de meeste houten vloeren specialisten afgeraden om een houten vloer te leggen. Dit geldt voor zowel een massief houten vloer als lamelparket. Je hebt namelijk te maken met werking van het hout, wat op den duur ook gevolgen heeft op de kwaliteit en levensduur. Maar met de juiste maatregelen zou het eventueel toch nog kunnen.

Maatregelen

Mocht je toch perse een houten vloer in je badkamer willen, dan is het belangrijk om de juiste maatregelen te nemen. Hieronder heb ik enkele tips:
– Gebruik waterafstoend lijm om de vloer te verlijmen;
– Bescherm de houten vloer met een goede beschermlaag, waardoor het waterafstotend wordt;
– Zorg voor goede ventilatie in de badkamer. Een raam open zetten na het douchen is bijvoorbeeld altijd een goed idee. hiernaast zou je ook een ventilatierooster kunnen nemen.
– Gebruik uitzetvoegen;
– Overleg goed met de houten vloeren specialist!

Houten vloer in badkamer

Houten vloer wit in badkamer

Lamelparket badkamer

Rustieke houten vloer in badkamer

Visgraat houten vloer in badkamer

Witte houten vloer in badkamer

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam