Keuken inspiratie

Houten keuken met Marokkaanse tegels


Bij French by design ben ik in een prachtige binnenkijker deze mooie keuken tegengekomen. Het huis is gelegen in Carthage in Tunesië. Een jaren ’50 woning die door een architect helemaal opnieuw is ontworpen en ingericht. Hij koos erbij voorbeeld voor om dezelfde cement tegels uit die tijd in Marokkaanse stijl, in onder andere deze keuken te gebruiken. Op die manier wilde hij samenhang en harmonie creëren in de inrichting. Het resultaat is fantastisch!

Houten keuken met Marokkaanse tegels

Via frenchbydesignblog.com

Schuifdeur

De Marokkaanse tegels hebben een mooi zwart wit patroon, die super goed staan met het hout van de keukenkasten. En niet alleen de keukenkasten zijn van hout. Er is ook een grote schuifdeur gemaakt van hetzelfde hout. Doordat er ook glas in de schuifdeuren zitten, is de keuken ook mooi transparant.

Open wandplanken

De architect heeft bovendien gekozen om dikke wandplanken te gebruiken in plaats van bovenkasten. Zo ontstaat er meer een open karakter in de keuken. Mooie keramiek, designboeken en andere stijlvolle keukenaccessoires die gezien mogen worden, worden op die manier ook zichtbaar vanuit de woonkamer.

Houten keuken met Marokkaanse tegels

Houten keuken met Marokkaanse tegels

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam