Interieur ideeën

Honderd jaar oude kerk omgetoverd tot kleurrijk skatepark


Onlangs lieten we zien hoe stoer het is om een skate ramp in huis te hebben. Elke dag in je huis kunnen skaten als je er zin in hebt, een droom voor elke skatefanaat. Vandaag willen we jullie iets heel bijzonders laten zien. Het is weliswaar geen woning, maar dat maakt het zéker niet minder tof. Een groep skateboardenthousiastelingen en een straatartiest uit Madrid hebben namelijk een lege verlaten kerk omgetoverd tot een geweldig skatepark!

Honderd jaar oude kerk omgetoverd tot kleurrijk skatepark

Oude verlaten kerk

Van buitenaf lijkt deze honderd jaar oude kerk in de Noord-Spaanse stad Llanera op ieder andere kerk. Maar binnen s een heel ander verhaal. In plaats van normale houten banken, vind je er nu een halfpipe, gebeden hebben plaatsgemaakt voor ollies en de oude muren en plafonds zijn vervangen door supertoffe kleurrijke kunstwerken.

Honderd jaar oude kerk omgetoverd tot kleurrijk skatepark

De kerk was gebouwd in 1912. Ooit was het een brandpunt voor de arbeiders in een nabijgelegen munitiefabriek, maar toen de fabriek aan het einde van de Spaanse burgeroorlog zijn deuren sloot, raakte de kerk in onbruik. De ruimte was decennia lang verlaten toen Fernández Rey het tegenkwam. Hij was aanvankelijk geïnteresseerd in het gebruik van de ruimte om een ​​bedrijf te openen, maar uiteindelijk besloot hij dus de kerk te gebruiken om zijn liefde voor skateboarden te voeden.

Honderd jaar oude kerk omgetoverd tot kleurrijk skatepark

Inspirerend project

Fernández Rey en zijn vrienden vormden een vereniging om geld te verzamelen. Naarmate hun geld groeide, stortten ze de opbrengst in het uitbreiden van het skatepark. Vanaf dat moment begon het steeds meer te rollen en naamsbekendheid te krijgen. Nadat de straatartiest Okuda San Miguel uit Madrid een foto online tegenkwam, benaderde hij hen om te vragen of hij muurschilderingen in de ruimte kon schilderen. Dit bleek een gouden zet. San Miguel zorgde voor het werven van fondsen voor het project, het opzetten van een crowdfunding-ruimte en het werven van bedrijfssponsors.

Honderd jaar oude kerk omgetoverd tot kleurrijk skatepark

Fernández Rey zei dat de skateboarders nog steeds moeten wennen aan de geweldige make-over. Het is een grote verrassing, maar het is echt een prachtige plek geworden om wat tijd door te brengen.

Bron: Theguardian.com

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam