Interieur ideeën

Hoge plafonds


Hoge plafonds, ik houd ervan! Eigenlijk houdt iedereen van hoge plafonds. Het zorgt voor karakter en ruimtelijkheid, en daarnaast biedt het ook extra mogelijkheden in huis. Tegenwoordig hebben nieuwbouwwoningen standaard een plafondhoogte van 2.60 meter, wat al best redelijk hoog is. Hoe hoger hoe beter, wat mij betreft. In karakteristieke herenhuizen heb je bijvoorbeeld plafondhoogtes van boven de 3 meter, en ook in bepaalde bijzondere panden kunnen hele hoge plafonds hebben. Denk aan oude pakhuizen en fabrieken, oude postkantoren, oude scholen, die verbouwd zijn tot woningen. Sommige woningen hebben zelfs een plafondhoogte van hoger dan 5 meter! Hoge plafonds zijn mooi, maar je moet ook goed nadenken wat je ermee wilt en kan. Daarom wil ik vandaag een aantal handige tips delen.

Hoge plafonds

Hoge plafonds

Hoge plafonds

Hoge plafonds

Donkere plafonds

Negen van de tien plafonds zijn wit. Echter, zorgt wit ervoor dat een plafond nóg hoger lijkt. In sommige gevallen wil je dat, maar als je al een heel hoog plafond hebt, kan ik me goed voorstellen dat je dat juist niet wilt. Kies in dat geval voor een donkere kleur voor het plafond. Het is even spannend en ook een beetje gedurfd, maar donkere plafonds kunnen ook heel mooi en stoer zijn. Donkergrijze of zwarte plafonds bijvoorbeeld!

donkere plafonds

donkere plafonds

Hoge plafonds

Hoge plafonds

Hoge plafonds

Strook aan de bovenkant van de muren

Donkere plafonds kunnen je plafond omlaag halen, maar er is nog een ander idee om het plafond omlaag te halen. Dit kan je doen door een strook bovenaan de muren te schilderen, in dezelfde kleur als het plafond. Dit kan wit zijn, maar als je een zwart plafond hebt, dan kan het ook een zwarte strook zijn. De muren krijgen uiteraard wel een andere kleur.

Decoratie

Zoals ik al zei, is een hoog plafond iets waar je heel blij mee zou moeten zijn. Laat het ook zien, door het te decoreren. Je kunt denken aan mooie sierlijsten, ornamenten en rozetten aan het plafond. Daarnaast kan je een plafond ook decoreren met bijvoorbeeld een mooie opvallende hanglamp of plafondlamp.

Hoge plafonds

Hoge plafonds

Hoge plafonds

Hoge plafonds

Kamersteiger

Hoge plafonds kunnen ook de nodige ‘problemen’ met zich meebrengen. Als je zo’n plafond hebt, moet je er natuurlijk wel bij kunnen komen om bepaalde dingen te kunnen regelen. Vooral tijdens een verbouwing kan dit een dingetje zijn. Met een hoogte van vier meter, heb je voor het schilderen van het plafond vaak niet genoeg aan een ladder. Dan zou je eerder een kamersteiger moeten nemen. En met een hoog plafond, heb je natuurlijk ook hoge muren. Een kamersteiger kan dus ook goed van pas komen voor het schilderen of behangen van de muren.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam