Woonaccessoires

Het nut van een verlichtingsplan


Naast meubels en woonaccessoires, is verlichting een belangrijk onderdeel van je interieur inrichting. Sterker nog, verlichting kan je interieur maken of breken. Wij raden dan ook aan om een verlichtingsplan te maken. Een plan waarbij je goed nadenkt wat voor soort verlichting je in welke ruimte nodig hebt en wilt toepassen.

Het nut van een verlichtingsplan

Het nut van een verlichtingsplan

Bespaar werk en geld

Een verlichtingsplan is vooral handig bij de verbouwing van een bestaande woning, maar vooral ook bij een nieuwe woning. Op die manier kan je in een vroeg stadium bepalen waar je lichtpunten nodig hebt in elke ruimte. Een goed doordacht verlichtingsplan voorkomt dat je later extra werk en extra geld verspeelt.

Het nut van een verlichtingsplan

Soort verlichting

Een belangrijk onderdeel bij het maken van een verlichtingsplan is het bepalen van het soort verlichting. Naast de basisverlichting, heb je ook werkverlichting, accentverlichting en decoratieve verlichting. Voor iedereen is het eigenlijk aan te raden om elk soort verlichting aan te brengen in huis. Gewoonweg omdat het nodig is of om sfeer te creëren. Het soort verlichting heeft niet alleen te maken met de soort lampen, zoals een hanglamp, een staande lamp, spotjes of een bureaulamp. Ook het soort lichtbron speelt hierbij een belangrijke rol. Een gloeilamp heeft bijvoorbeeld andere kenmerken dan LED verlichting.

Het nut van een verlichtingsplan

Het nut van een verlichtingsplan

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam