Meubels, Scandinavisch interieur, Slaapkamer inspiratie

Het IKEA GJÖRA bed!


De boxsprings van IKEA zijn super populair, maar IKEA heeft ook hele mooie ‘normale’ bedden en bedframes. Het Zweedse woonwarenhuis heeft bijvoorbeeld heel veel bedden met praktische opbergruimte en daarnaast lanceren ze soms bedden met een mooi en uniek ontwerp. Het IKEA GJÖRA bed is daar een heel mooi voorbeeld van. Niet voor niets kom je het GJÖRA bed online overal tegen. Op Pinterest en Instagram laten tevreden klanten zien hoe blij ze zijn met hun nieuwste IKEA aanwinst voor hun eigen slaapkamer. Nice!

Het IKEA GJÖRA bed!

Ontwerp

Het IKEA GJÖRA bed is ontworpen door Zweedse ontwerpster Monika Mulder. Het oorspronkelijke idee achter het ontwerp was om de gebruiker toe te staan prachtig ontworpen stoffen of dekens als hoofdbord te gebruiken. De stang aan het hoofdeinde van het bed zou het gemakkelijk maken om de stoffen of dekens op te hangen en te verwisselen. Volgens de ontwerpster zou dit perfect voldoen aan de behoefte aan personalisatie die gebruikelijk is in het nieuwe tijdperk van thuisstyling. De hoge stang aan het hoofdeinde van het bed doet ook een beetje denken aan een hemelbed, maar dat is het natuurlijk niet. Het idee dat je er wat mee kunt komt wel overeen.

Het IKEA GJÖRA bed!

Het IKEA GJÖRA bed!

Multifunctioneel

Terwijl de ontwerpster aan het ontwerp werkte, realiseerde ze al snel dat de de stang aan het hoofdeinde van het bed ook perfect zou zijn om kleerhangers op te hangen. Dit resulteerde in het bed als hoofdeinde, kledingkast en scheidingswand in één. Je kunt er ook andere leuke dingen aan hangen zoals hangplanten, lampen, mobiles, noem maar op! Samen met het IKEA-team hebben ze besloten om het bed in onbehandeld hout te produceren. De koper kan kiezen of hij het hout wil schilderen, beitsen of waxen, wat een andere mogelijkheid biedt voor creatief ingestelde mensen.

Het IKEA GJÖRA bed is verkrijgbaar in twee afmetingen:
140x200cm: €379,-
160x200cm: €449,-

Het IKEA GJÖRA bed!

Het IKEA GJÖRA bed!

Het IKEA GJÖRA bed!

Het IKEA GJÖRA bed!

Het IKEA GJÖRA bed!

Het IKEA GJÖRA bed!

Het IKEA GJÖRA bed!

Het IKEA GJÖRA bed!

Het IKEA GJÖRA bed!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam