Woonaccessoires

Hanglamp boven eettafel


Verlichting is een erg belangrijk aspect in huis. In elke ruimte, zelfs in meerdere hoeken, heb je verlichting nodig. Of het nou om de woonkamer gaat, de slaapkamer, de hal of de keuken… zonder verlichting is een interieur niet compleet. Vandaag willen we het hebben één van de meest populaire vormen van verlichting boven de eettafel, namelijk de hanglamp.

Hanglamp boven eettafel

Hanglamp boven eettafel

Bij een eettafel denk je al snel aan eetkamerstoelen. Maar verlichting bij de eettafel is minstens net zo belangrijk. Een eettafel wordt namelijk heel de dag door gebruikt. Het begint al bij het ontbijt. De meeste mensen ontbijten vroeg in de morgen, dus vooral tijdens de donkere maanden, heb je verlichting nodig. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het avond eten. Voor de lunch in de middag heb je vaak genoeg daglicht, waardoor verlichting een minder belangrijke rol speelt. Maar als je de eettafel in de middag ook gebruikt, bijvoorbeeld om te werken, dan is goede verlichting zelfs nóg belangrijker. Kortom, bij elke eettafel hoort verlichting.

Natuurlijk zijn er verschillende vormen van verlichting mogelijk boven de eettafel, maar de hanglamp is veruit het meest populair. Je kunt één hanglamp boven de eettafel hangen, maar je kunt er ook meerdere bij elkaar hangen. Vooral bij grotere eettafel is dit zéker aan te raden.

Soorten hanglampen

Net als bij een eettafel, zijn er voor hanglampen ook super veel keuzes. Stoere industriele hanglampen, vintage hanglampen, minimalistische hanglampen met alleen een draad en een gloeilamp, grote bollen hanglampen, noem maar op. Om je te inspireren bij je keuze, heb ik een aantal leuke inspiratie foto’s voor je verzameld.

Naast de stijl van de hanglamp, is het vooral erg belangrijk om na te denken over de lichtbron. Er zijn verschillende soorten lichtbronnen met verschillende voordelen en nadelen. Er zijn mensen die liefhebber zijn van halogeen lampen, maar soms is het verstandig om voor led lampen te gaan. Benieuwd wat er mogelijk is? Lees meer over de verschillende lampen op de website van Karwei.

Hanglamp boven eettafel

Hanglamp boven eettafel

Hanglamp boven eettafel

Hanglamp boven eettafel

Hanglamp boven eettafel

Hanglamp boven eettafel

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam