Keuken inspiratie

Half open keuken met glazen transparante scheidingswand


Er zijn mensen die van een open keuken houden en er zijn mensen die van een aparte gesloten keuken houden. Zowel een open keuken als een gesloten keuken hebben specifieke voor- en nadelen. Zo heeft een gesloten keuken het voordeel dat de kookgeurtjes binnen de keuken blijven. En een open keuken maak je zowel de keuken als de woonkamer ruimtelijker. Ontwerpster Jenya Lkasova bewijst dat het ook anders kan. Zij heeft een keuken ontworpen, met het beste van twee werelden.

half-open-keuken-glazen-transparante-scheidingswand

Open keuken vs aparte gesloten keuken

Het gaat om een klein appartement, dus een open keuken was wel een wens van de klant. En het sociale karakter van een open keuken sprak ook heel erg aan. Aan de andere kant is het ook fijn dat de kookgeurtjes niet volledig tot in de woonkamer kunnen doordringen.

Scheidingswand

De ontwerpster heeft een oplossing bedacht die volledig aan de wensen voldoet van de klant. Tussen de woonkamer en de keuken is namelijk een soort glazen scheidingswand gerealiseerd. Hierdoor is het een soort half open keuken geworden. Het transparante karakter en de ruimtelijkheid is in tact gehouden, terwijl je op deze manier in de woonkamer ook veel minder last hebt van kookgeurtjes vanuit de keuken. En als je een keer geen zin hebt om direct na het eten af te wassen, dan is het ook niet erg om de vieze vaat een dag op het aanrecht te houden.

scheidingswand-raam

Keuken met compacte eethoek

De keuken zelf is ook erg leuk ingericht. Er is gekozen voor mooie grijsblauwe keukenkasten, die afgewerkt zijn met een eiken houten werkblad. En zowel op de vloer als op de keuken achterwand vind je leuke patchwork tegels met mooie kleurrijke patronen.

grijs-blauwe-keuken-houten-werkblad

compacte-eethoek

Bij het open gedeelte naast de keuken is een eethoek gerealiseerd. Een leuke compacte eethoek waar eetkamerstoelen gecombineerd zijn met een vaste bank.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam