Keuken inspiratie, Scandinavisch interieur

Gezellige leefkeuken met mooie blauwe muren


In sommige keukens zie je alles in één oogopslag, maar er zijn ook keukens waar je je ogen uitkijkt, en blijft kijken. Vandaag willen we zo’n keuken laten zien. Je kunt er super lang naar blijven kijken, zonder dat het verveelt. Hoe langer je kijkt, hoe meer opvallende en leuke dingen je tegenkomt. Veel mensen zullen het net iets te druk vinden, maar wij vinden het in ieder geval super leuk en inspirerend!

Gezellige leefkeuken met mooie blauwe muren

Bijzondere beleving

Het is de keuken van een karakteristiek appartement gelegen in de Zweedse stad Göteborg. Het bijzondere aan dit appartement, is dat je in elke ruimte een andere beleving hebt. Hoewel de stijl wel overal vergelijkbaar is, karakteristiek Scandinavisch, zorgen de muren ervoor dat elke ruimte totaal anders lijkt. Zo zijn de muren in de woonkamer volledig grijs geschilderd en de muren in de slaapkamer donkerblauw.

Gezellige leefkeuken met mooie blauwe muren

Blauwe muren

De muren in de keuken zijn ook blauw geschilderd, maar op een net iets andere manier dan de blauwe muren in de slaapkamer. Ze hebben namelijk een lijn getrokken op ongeveer twee meter. Voor het gedeelte boven die lijn is de blauwtint anders dan het gedeelte onder de lijn. Zelfs de deur is daarin meegenomen.

Gezellige leefkeuken met mooie blauwe muren

Gezellige leefkeuken met mooie blauwe muren

Zwarte keukenkasten met vintage bruine marmeren keukenblad

De keuken zelfs is ook erg bijzonder. Ze hebben gekozen voor strakke zwarte keukenkasten, die afgewerkt zijn met een vintage bruine marmeren keukenblad. En de hoek zijn bovendien ook nog wandkasten gemonteerd van onbewerkt hout.

In het midden van de keuken is een ronde zwarte eettafel geplaatst op een grote vloerkleed. Daaromheen vind je een viertal stijlvolle houten eetkamerstoelen, en boven de tafel hangt een mooie minimalistische hanglamp.

Bij de openslaande deuren, die toegang bieden tot het heerlijke balkon, is een bank geplaatst. Een mooie gevlochten bank van IKEA, met daarop vrolijke en kleurrijke sierkussens.

Gezellige leefkeuken met mooie blauwe muren

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam