Huis inrichting

Gevel reinigen


We hebben het vaak over dat de hal dé eerste indruk is, die mensen krijgen van je huis. Dat klopt wel een beetje, maar de échte eerste indruk die mensen van je huis krijgen is natuurlijk de gevel van je huis. Veel mensen geven er niets om, omdat het slechts om de buitenkant van je huis gaat, maar er zijn ook heel veel mensen die het wel degelijk belangrijk vinden. Het hoeft niet super mooi te zijn, maar een schone gevel kan je huis een veel frissere uitstraling geven. Omdat de gevel echt vies kan worden, is het belangrijk om die eens in de zoveel tijd te reinigen.

Gevel reinigen

Zelf reinigen of laten reinigen

De grote vraag is of je de gevel zelf wilt reinigen of uit wilt besteden aan een professionele partij. Het grote voordeel van een professionele partij, is dat je er geen omkijken naar hebt. Het nadeel is dat het vrij prijzig kan zijn. Alleen de kosten kunnen al reden genoeg zijn om je gevel zelf te reinigen. Je kunt het al een beetje raden, een gevel zelf reinigen is niet eenvoudig. Er zijn dus een aantal zaken die je moet overwegen voordat je deze beslissing maakt.

1. Hoogte
De hoogte speelt een hele belangrijke rol. Dit is niet alleen gevaarlijk, maar je kunt ook niet zomaar overal bij. Om overal bij te komen, heb je bijvoorbeeld een steiger nodig. Deze kan je huren, maar als je van plan bent om het vaker te gebruiken, zou je er ook één aan kunnen schaffen.

Deze rolsteiger is te koop bij is voor €549,- verkrijgbaar bij Steigerkopen.nl

2. Beschadigen
Er bestaat een risico dat de gevel beschadigd raakt bij het reinigen. Vooral als je een bakstenen gevel hebt met voegen. Als dat gebeurt, ben je nóg verder van huis. Informeer daarom altijd eerst naar hoe de gevel behandeld dient te worden.

3. Gereedschap
We hebben het al gehad over een steiger, maar daarnaast heb je bij het reinigen van de gevel nog meer gereedschap nodig. Denk aan een hoge drukspuit of het gereedschap dat nodig is bij het zandstralen van de gevel.

Gevel reinigen

Gevel reinigen

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam