Woonaccessoires

Gashaard(en) voor binnen én buiten


Het interieur van jouw woning moet voor een prettig thuisgevoel zorgen. Een plek waar je jezelf kunt zijn en waar je volledig tot rust komt. Dit ideale thuisgevoel creëer je door prachtige meubelstukken, sfeervolle accessoires en dé perfecte vloer. Maar wil je echt ultiem ontspannen na een lange dag werken? Dan hoort er nog een warme en knusse gashaard bij. Een gashaard is niet alleen een aanwinst voor binnenshuis, maar ook voor de tuin. In dit artikel geef ik je een aantal tips om een knusse sfeer binnen én buiten te hebben.  Hierbij heb ik de mooiste inspiratievoorbeelden gevonden en voor jou op een rijtje gezet.

Gashaard(en) voor binnen én buiten

De illusie van een houtkachel
Met een Faber gashaard kun je binnenshuis een gezellig en rustgevend hoekje maken. Een ontspannen zithoek waar je de negatieve gedachtes opzij zet, en even terugtrekt uit het dagelijkse leven. Onder of naast de haard is het mogelijk om een kleine houtopslag te plaatsen. Hierdoor wordt de illusie gewekt alsof er een authentieke houtkachel in de ruimte staat. Met een dierenkleed en een houtblok als salontafel straalt de kamer een en al rust uit. Vergeet niet om de voeten op tafel te leggen en een kopje koffie of wijntje te pakken.

Gashaard(en) voor binnen én buiten

Sfeervol kokkerellen in de keuken
De eerste interieurgedachte gaat al gelijk uit naar de woonkamer. Logisch, maar toch wil ik een andere plek in de schijnwerpers zetten, namelijk de keuken. De hedendaagse keuken is het hart van het huis, de bron van heerlijke maaltijden. En hoe kan het koken leuker worden? Juist, met een sfeervolle gashaard. Met een brandend vuurtje kokkerellen en het avondeten oppeuzelen. Gezellig met de hele familie aan tafel, terwijl de vlammen in jouw ooghoeken branden.

Gashaard(en) voor binnen én buiten

Ook buiten zit je er warmpjes bij
In de zomer is het heerlijk om lekker lang op het terras te zitten en van het mooie weer te genieten. Gezellig met de familie erbij onder het genot van een hapje en een drankje. Maar in Nederland kun je niet altijd rekenen op warme zomeravonden. De temperatuur zakt en je wordt gedwongen om naar binnen te gaan. Wat een zonde. Want het was zo gezellig in de tuin. Maar waarom zou je naar binnen gaan als je de warmte ook naar buiten kan brengen?

Gashaard(en) voor binnen én buiten

Met een buitenhaard is dat mogelijk. Het enige wat je hoeft te doen, is de haard een mooie plek te geven in de tuin. Bijvoorbeeld naast de loungeset of de eettafel. Zet vervolgens de gashaard aan en geniet van gezellige avonden in jouw tuin. En vind je de gekozen plek toch niet zo mooi? Met de handige wieltjes, onder de haard, verplaats je het vuur gemakkelijk naar een andere positie. En voilà, de tuin straalt gelijk een hele andere sfeer uit.

Gashaard(en) voor binnen én buiten

Wil je indruk maken op jouw gasten? Leg het idee van een vrijstaande gashaard even opzij en kies voor een ingebouwde buitenhaard. Plaats de haard tegen de muur en zet de loungeset in een woonkameropstelling. Zo creëer je een knus woonkamergevoel in jouw eigen tuin. En heeft jouw salontafel een open ruimte? Dan vul je deze opening met houtblokjes voor een landelijke sfeer. Nodig jouw vrienden en familie uit en zet wat heerlijke hapjes op tafel. Welkom thuis!

Bron: Haardenexpert.nl

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam