Klassiek interieur, Scandinavisch interieur, Woonkamer inspiratie

Exotische witte woonkamer met Marokkaanse tegels


Laat je inspireren door de mooie ideeën en inspiratie van deze bijzondere woonkamer. Een woonkamer als onderdeel van een appartement gelegen in een historisch gebouw in het centrum van Barcelona. Het appartement is een aantal jaren onbewoond gebleven, totdat iemand de potentie erin zag. Met behulp van architect Núria Selva Villaronga van Loox architecten, is het volledig gerenoveerd en heringericht. Hieronder zien jullie dus de het resultaat van de mooi woonkamer!

Exotische witte woonkamer met Marokkaanse tegels

Authentieke details

De grootste uitdaging van de verbouwing is om zoveel mogelijk van de authentieke details van het originele gebouw te bewaren. Het hoge plafond met de sierlijke ornamenten, de houten raam- en deurkozijnen, het houtwerk in zowel het interieur als exterieur, de mooie raampartijen, en last but not least de prachtige exotische mozaïek tegelvloer in Marokkaanse stijl. Het zou toch zonde zijn om te zien als deze verloren zouden gaan. Dit vormt tóch wel de ziel en het karakter van het appartement. Gelukkig is het aardig goed gelukt, ook in de woonkamer. De woonkamer is bijvoorbeeld voorzien van prachtige raamwerken, waar de authentieke houten luiken nog fungeren als raamdecoratie.

De woonkamer is gelegen tussen de slaapkamer en het thuiskantoor, die je allebei via prachtige grote hoge wit geschilderde houten deuren kan benaderen. Alle muren zijn super strak wit gestuukt, waardoor de Marokkaanse vloer nóg beter tot z’n recht komt.

De woonkamer meubels zijn simpel en hierdoor eigenlijk ondergeschikt aan de prachtige ruimte. De rustieke houten salontafel is mijn favoriet.

Exotische witte woonkamer met Marokkaanse tegels

Exotische witte woonkamer met Marokkaanse tegels

Exotische witte woonkamer met Marokkaanse tegels

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam