Keuken inspiratie

Energie besparen in de keuken


We worden ons steeds meer bewust dat we op vele manieren kunnen besparen. Een belangrijk aspect is energiebesparing. We zijn er tegenwoordig veel meer mee bezig omdat de prijzen elk jaar maar weer stijgen en door de vele aanbieders soms niet meer weten waar we zoeken moeten. Daarom is het altijd verstandig om via vrienden, familie of internet energie te vergelijken voor de goedkoopste keuze. Het voordeel kan soms wel tot tientallen of zelfs honderden euro’s schelen afhankelijk van de samenstelling van je gezin.

Energie besparen in de keuken

Minder gebruik is lagere kosten

Vandaag willen we onze richten op de energiebesparing in de keuken. Dit is vaak een ruimte waar de meeste apparatuur worden geïnstalleerd en gebruikt.
Voor ieder geldt eigenlijk de vuistregel: hoe minder je gebruikt, hoe lager je energierekening. Iets waar we niet altijd bij stil staan, maar je zult merken dat je er een sport van gaat maken als je het verschil eenmaal merkt! Dus waarom niet vandaag al beginnen?

Energie besparen in de keuken

Tips voor besparing in de keuken

Wanneer je opzoek bent naar verschillende manieren om energie te besparen, dan is de keuken de juiste ruimte om ermee te beginnen. Zoals ik al had aangegeven, wordt hier het meeste apparatuur gebruikt en zult zien dat besparing in je keuken al snel zijn vruchten af zal werpen als je de volgende tips volgt!

– Probeer zoveel mogelijk zelf te doen in plaats van keukenapparatuur te gebruiken. Snij zelf de uitjes en laat de blender in de kast liggen. Klop zelf je slagroom met de hand en laat de Kitchenaid maar lekker mooi zijn op het aanrecht. Al deze apparaten gebruiken enorm veel stroom, dus stroop je mouwen op en ga zelf aan de slag! Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook heel goed om wat lichamelijke beweging te krijgen!

– Heb jij nog een oude koelkast in de keuken staan? Ga dan na of het niet goedkoper is om eenmalig te investeren in een energiezuinige koelkast. Kijk hier vooral naar de energielabel. (A+++ staat voor heel zuinig, D voor niet zuinig)
Ook hier kun je honderden euro’s mee besparen!

– Ook niet onbelangrijk en een goede tip is om de bodem en de achterkant van je koelkast stofvrij te houden. Hier denken we niet aan, maar stofresten zorgen ervoor dat de circulatie moeizaam gaat, wat ook weer extra energie kost en ten kosten gaat van je portemonnee!

Energie besparen in de keuken
Een koelkast met energielabel A+++ staat mooi in de keuken

Energie besparen in de keuken
Laat het apparatuur soms staan, en doe het werk lekker zelf!

Kortom, energie besparen is niet alleen heel leuk als je het eenmaal door hebt, maar zo houd je ook meer over om er leuke dingen mee te doen of te investeren in nieuwe dingen voor in en rondom het huis! Wil jij niet alleen energie besparen in de keuken, maar overal in huis? Bekijk dan meer tips HIER!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam