Woonaccessoires

Een fleece deken is de absolute winter musthave!


In de zomer zijn we het liefst zo lang en zo vaak mogelijk buiten, om te genieten van de zon. Nu het wat kouder begint te worden, is het juist lekker om thuis te blijven. Heerlijk op de bank kruipen, met een warm kopje chocomel, en een goede film of serie op Netflix. Om dat te kunnen doen, zijn er een aantal dingen die niet mogen ontbreken op je bank. Lekker veel kussens en een heerlijke warme deken waar je onder kunt kruipen. Dekens en paids zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende materialen. Ben jij een echte koukleum? Dan is een fleece deken jouw absolute winter musthave!

fleece deken over bank

Het is altijd fijn om een fleece deken bij de hand te hebben als je het koud hebt. De bank is bijvoorbeeld een populaire plek, waar je de deken over de rugleuning, armleuning of half over de zitkussen kan hangen. Hetzelfde kan je doen bij een fauteuil in de zithoek, een stoel bij de eettafel of een bankje in de hal. In de slaapkamer kan je een fleece deken ook decoratief gebruiken, om meer kleur en textuur te creëren op bed. Een extra deken bij je bed is bovendien altijd fijn, voor als je het koud krijgt in de nacht.

Fleece dekens zijn overal verkrijgbaar, in verschillende soorten en kleuren. Daarom is het goed om eerst wat vooronderzoek te doen. Het verschil tussen het kopen van een goede of slechte fleece deken is namelijk vrij groot. Aan de ene kant zou je een deken kunnen hebben die perfect is om onder te kruipen als het koud wordt. Het biedt ook warmte zonder de allergieën die kunnen worden veroorzaakt door veel wollen dekens of dekens van natuurlijke vezels. Aan de andere kant zou je een deken kunnen hebben die na de eerste wasbeurt overal pillen, waardoor het niet meer mooi is.

fleece deken over fauteuil

Synthetisch fleece

Er zijn twee hoofdsoorten fleece materialen. De eerste en meest voorkomende is polyester of synthetisch fleece. Dit is gemaakt als een alternatief voor wol en heeft alle voordelen van het materiaal. Ondanks dat het licht is, is een synthetische fleece deken lekker warm en zacht, hypoallergeen, en je kunt het eenvoudig wassen. Je hebt dus niet te maken nadelen dat het zwaar is, allergische reacties kan veroorzaken en dat je het op een speciale manier moet wassen.

Polyester fleece is over het algemeen goedkoper dan wollen of katoenen fleecestoffen. Hoewel er een variatie is in het type fleece dat je krijgt, afhankelijk van het merk, is de onderliggende samenstelling van al deze fleece over het algemeen vrij gelijkaardig.

fleece deken over bank

fleece deken bedsprei

Waar moet je op letten bij synthetische fleece dekens?

Zorg er allereerst voor dat je zeker weet dat de fleece deken niet pilt. Dit betekent dat het kan worden gewassen en gebruikt zonder dat er kleine balletjes polyester ontstaan ​​en aan de deken blijven plakken. De enige manier waarop pilling kan worden voorkomen, is door middel van een afschuifproces tijdens de productie. Deze extra stap is het verschil tussen een deken die er was na was mooi blijft, en een deken die na de eerste wasbeurt verouderd wordt. Het betekent ook dat de deken over het algemeen van hogere kwaliteit is en langer meegaat.

Een tweede aspect is de zoomsteek van de fleece deken. De kwaliteit van de zoomsteek bepaalt hoe lang de deken meegaat. Zoek naar zomen met meerdere steken aan elke kant van de deken. De hoeveelheid steken zijn bepalend voor de sterkte van de deken.

fleece deken over bed

fleece deken over feauteuil

En tot slot is reiniging en verzorging ook een aandachtspunt. Was een fleece deken altijd in de machine wassen op een koele stand. Ook het drogen in een droger raden we aan om een lage stand te gebruiken. De hoge temperatuurinstelling heeft de neiging om de uiteinden van de super zachte vezels te verbranden waardoor de fleece deken minder zacht wordt.

Katoenen fleece dekens

Katoenen fleece dekens zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als bijvoorbeeld katoenen truien en broeken. Katoen fleece is vrij zacht en comfortabel, en zijn verkrijgbaar in 100% katoen en mengsels van 35% katoen en 65% polyester. Katoenen fleece kan iets duurder zijn dan traditioneel synthetisch fleece. Katoenen fleece dient als het natuurlijke vezelalternatief voor polyester, vooral voor diegenen die echt van natuurlijke vezels houden en een voorkeur hebben voor textuur van katoen.

Houd er rekening mee dat fleece van katoen kunnen krimpen bij het wassen. Kwalitatieve merken zullen dit op hun verpakking vermelden en kunnen het originele product iets groter maken om de krimp na de eerste wasbeurt op te vangen.

fleece deken over bank

fleece deken over bank

Verschillende merken duiden op verschillende manieren de ‘lichtheid’ of ‘zwaarte’ van fleece aan. De kleinste verschillen in gewicht kunnen al een zeer groot effect hebben op hoe warm een ​​bepaalde fleece deken is.

Bekijk ook:
Marokkaanse handira bruidsdeken
Knus warm winter interieur
Mooie bedspreien

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam