Tuininspiratie

De ultiem beveiligde poort met het juiste hang- en sluitwerk


Een van de voornaamste doelen van een poort is vaak toch wel het beveiligen van een huis of ander terrein. Natuurlijk zijn sommige poorten slechts voor de sier, in dat geval hoef je niet te investeren in verregaande beveiligingsopties. Maar als het wél van groot belang is om te voorkomen dat ongewenste bezoekers je terrein zomaar kunnen betreden, is kwalitatief hoogwaardige poortbeveiliging essentieel.

In dit artikel bespreken we in welke vormen van hang- en sluitwerk je kunt investeren om van jouw terrein een ondoordringbaar fort te maken, waarbij we stilstaan bij zowel sloten als andere sluitmethoden.

beveiliging poort huis voortuin

Het poortslot zelf

Het poortslot zelf is de eerste stap in het creëren van onfeilbaar hang- en sluitwerk voor je poort. Hierbij heb je de keuze uit verschillende soorten sloten, elk waarvan passend bij een eigen type poort.

Het traditionele hangslot kan op vrijwel iedere poort bevestigd worden. Dit wordt simpelweg om de poortspijlen en het hekwerk heen geklikt, zodat de poort niet langer geopend kan worden. Dit is eveneens een optie voor dubbele draaipoorten.
Netjes weggewerkte insteeksloten worden hoofdzakelijk gebruikt bij draaipoorten, die voldoende ruimte moeten bieden om deze sloten te kunnen monteren.

Een geavanceerd poortslot is het magneetslot. Dit type is goed bestand tegen vandalisme, omdat de krachtige magneet ervoor zorgt dat de poort gegarandeerd dicht zit en niet zomaar door middel van typische inbraakgereedschappen ontgrendeld kan worden.

Voor de ultieme beveiliging van je terrein is het mogelijk om te kiezen voor een combinatie aan sloten. Een hekwerkspecialist kan je hierover adviseren, zodat je de oplossing aanschaft die het best bij jouw situatie past.

Locinox aluminium gepoedercoat klinkstel met elegant design

Slotkokers en cilinders

Losse slotkokers en cilinders zijn een goede zet als je een gedeelte van je poortslot wilt vervangen. Mocht je bijvoorbeeld je sleutel zijn kwijtgeraakt en vrezen dat die in handen van een onrechtmatige eigenaar is gevallen, dan kun je een nieuwe cilinder of slotkoker aanschaffen ter vervanging van de oude. Zo garandeer je dat de oude sleutel onbruikbaar wordt, waardoor je je poort weer met een gerust hart kunt sluiten.

SKP-FORTY slotkoker – Voor FORTYLOCK – 40×40 x 2 mm – L= 1995 mm

Elektrische sluitplaten

Elektrische sluitplaten vallen eveneens onder de sloten, maar dankzij hun speciale functionaliteiten worden ze vaak onder hun eigen categorie geschaard. Elektrische sluitplaten zijn namelijk een type elektrisch slot dat vaak op afstand bediend kan worden en dat enkel toegang verschaft aan diegenen met de benodigde knop, zender of code.

Anders dan een normaal, mechanisch slot moet een elektrische sluitplaat van stroom voorzien worden om zijn werk te doen. Ook vergt de installatie om deze reden meer werk. Je zult elektrische sluitplaten daarom vooral tegenkomen op openbare locaties waar veel mensen langskomen.

Een bekend voorbeeld van dit type slot is de druppel of tag, die door veel kantoren gebruikt wordt. Drukbezochte bedrijventerreinen of ziekenhuizen zullen daarentegen vaker kiezen voor een elektrische sluitplaat met intercom of toegangscontrolesysteem op camera- of sensorenbasis.

Zoals wel uit deze voorbeelden duidelijk zal worden, is de elektrische sluitplaat vooral een professioneel middel dat daarom met zorg door een ervaren installateur moet worden aangelegd. Als dit is waar je interesse naar uitgaat, is het daarom altijd essentieel om een plan te laten maken door een beveiligingsexpert.

Locinox MODULEC-SA elektrische slotvanger – Voor Locinox opbouwsloten

De aanschaf van al je hang- en sluitwerkbenodigdheden

Als de beveiliging van je terrein de hoogste prioriteit heeft, wil je deze niet aan het toeval overlaten. Of het nu gaat om het verdedigen van je groentetuin als particulier of het waarborgen van de veiligheid van een zakelijke parkeerplaats, je poort mag niet te openen zijn door iedere willekeurige voorbijganger – of die nu kwade bedoelingen heeft of zich van geen kwaad bewust is.

Om er zeker van te zijn dat ongewenste bezoekers geweerd worden, dien je altijd contact op te nemen met een professional op het gebied van hekwerk- en poortbeveiliging. Een dergelijke professional kan dan met jou bespreken tegen welke knelpunten je aanloopt en welk type sluitwerk deze problemen het best kan verhelpen. Tenslotte heeft een particulier andere wensen dan een bedrijfseigenaar of overheidsinstelling, en dit komt terug in de mate en vorm van beveiliging.

Zoek je direct een expert die jou kan helpen met de beveiliging van jouw terrein? De deskundige poort- en beveiligingsinstallateurs van Geran Handel stellen graag een beveiligingsplan met je op: https://www.geran.nl/

Bekijk ook:
52 leuke tuin ideeën
15x Tuinafscheiding ideeën
Huis beveiligen tips
Tuin verlichten? 8x Tips!

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam