Landelijk interieur, Woonaccessoires

De mooiste landelijke tegels met een unieke uitstraling


De inrichting van een huis wordt meestal gedaan door het kiezen van een bepaalde stijl of combinatie van stijlen. Denk aan modern, landelijk, industrieel, scandinavisch, basic, klassiek en ga zo maar door. Wanneer je op zoek gaat naar deze stijlen vind je tal van inspiratie foto’s voor de inrichting van je huis. Een van de bepalende factoren bij de inrichting van een huis is de vloer. Er zijn verschillende materialen verkrijgbaar die een stijl kunnen benadrukken. De landelijke stijl is en blijft populair omdat het vrij tijdloos is en gemakkelijk te combineren met andere stijlen. Met tegels kan een landelijke stijl gecreëerd worden omdat het vaak grove materialen bevat, maar ook de houtlook tegel past perfect in het plaatje. Welke landelijke tegels zijn er en hoe kun je een landelijk stijl creëren? In deze blog lees je er meer over.

 • Verouderde Hardsteen tegels met getrommelde randen
  Een van de populaire materialen voor het creëren van een landelijk stijl zijn de hardsteen tegels. Er zijn verschillende hardsteensoorten zoals Chinese hardsteen, Vietnamese hardsteen en Belgische hardsteen. Vooral de Vietnamese hardsteen is populair omdat het een goede prijs/kwaliteitverhouding heeft en een mooie uitstraling. De tegels zijn getrommeld en verouderd waardoor je een prachtige landelijk stijl kunt creëren. De tegels zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen. We zien vaak combinatie van grote tegels (60×60 en 80×80 cm) met de 20×20 cm tegeltjes. Hardsteen is een kalkhoudend materiaal wat gevoelig is voor krassen, vlekken en zuurhoudende middelen. Een nadeel? Dit is persoonsafhankelijk. Ben je op zoek naar een vloer die leeft en dus die landelijk stijl benadrukt, dan is dit een prachtig product. De tegel heeft zijn verouderde uiterlijk namelijk door deze eigenschappen. Hardsteen tegels zijn verkrijgbaar voor binnen en buiten.

 • Castle stone tegels
  De castle stone tegel is een leisteensoort met een prachtige verouderde uitstraling. De castle stone vloeren worden ook wel ‘kerkvloeren’ of ‘kloostervloeren’ genoemd omdat ze een prachtige robuuste uitstraling hebben. Castle stone vloeren hebben een unieke bewerking ondergaan, de tegels zijn gekapt, getrommeld, geborsteld en half gezoet wat zorgt voor een ruw en mat uiterlijk. Ben je op zoek naar een tegel die een en al landelijkheid uitstraalt? Dan is de castle stone de perfecte keuze. De tegel is verkrijgbaar in diverse kleuren; zwart, grijs en beige. Er zijn verschillende maatvoeringen verkrijgbaar en de tegels kunnen in een patroon gelegd worden. Wij adviseren niet om deze tegel buiten te leggen omdat hij buiten heel erg zal verkleuren en verweren.

 • Exclusiviteit met Franse dallen
  De Bourgondische franse dallen zijn afkomstig uit de streek ‘Bourgonge’ in Frankrijk. Franse dallen worden ook wel Franse kalkstenen of zandstenen genoemd. De tegels werden vroeger voornamelijk toegepast in grote landhuizen en in kastelen. We komen ze in oude panden nog regelmatig tegen en ze zorgen voor een prachtige authentieke uitstraling. Franse dallen zijn te herkennen aan de beige en (licht)grijze tinten en unieke kleur- en structuurnuances. Het is een uniek product wat exclusiviteit uitstraalt, maar hier hangt ook een prijskaartje aan. Totaaltegel is een van de aanbieders van Franse dallen, ze zijn hier verkrijgbaar vanaf € 65,00 per m2 (excl. Btw).

 • Leisteen tegels met een natuurlijk slijtoppervlak
  Leisteen tegels passen in een landelijke stijl omdat ze een prachtige gelaagde structuur hebben. Elke tegel heeft zijn unieke uiterlijk, wat samen zorgt voor een mooi geheel. Leisteen wordt in blokken gewonnen uit groeves en verzaagd tot tegels. Het oppervlak van het materiaal heeft géén bewerkingen ondergaan, wat het product uniek maakt! De tegels hebben een antracieten kleur waardoor het gemakkelijk gecombineerd kan worden. Leisteen tegels kunnen zowel binnen als buiten toegepast worden. Het is een van de weinige natuursteensoorten die buiten op kleur blijft. Andere voordelen van deze natuursteensoort is dat het een betaalbare tegel is die verkrijgbaar is in een groot aantal maatvoeringen voor zowel binnen als buiten.

 • Keramische tegels landelijke stijl

De voorgaande tegels zijn allemaal natuursteen tegels met een landelijke uitstraling. Uiteraard heeft de keramische branche hierop ingespeeld door landelijke keramische tegels op de markt te brengen. Bij deze tegels zijn de getrommelde randen perfect nagebootst. Ook bestaan de meeste keramische tegels uit modules met daarin diverse prints die samen een mooi geheel vormen. De tegels moeten gemengd verwerkt worden voor het mooiste resultaat. Het voordeel van een keramische tegels is dat ze kleurvast, krasvast, onderhoudsarm en vaak ook antislip zijn.

 • Een warme uitstraling met houtlook tegels
  Een perfecte vervangen voor de houten vloer zijn de houtlook tegels of het keramische parket. Door de jaren heen heeft de houtlook tegel zich steeds verder ontwikkeld. Prints zijn zeer gedetailleerd en vrijwel elke houtlook tegel heeft een voelbare houtstructuur. De hout look past perfect bij een landelijk stijl omdat het zorgt voor een warme uitstraling. Er bestaat veel variaties in de legwijze, denk aan het traditionele en tijdloze plankenverband of het visgraatmotief. Er wordt steeds vaker gekozen voor een houtlook tegel in plaats van een echte houten vloer, omdat een houtlook tegel bestand is tegen krassen en vlekken en weinig onderhoud vergt. De vloer hoeft niet behandeld te worden en blijft zijn uitstraling behouden. Een ander voordeel ten opzichte van hout is dat keramisch parket ook in natte ruimtes toegepast kan worden. Het zorgt onder andere in een badkamer voor een gezellige sfeer.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam