Interieur ideeën

De kleuren van het Rijksmueum


Wie ooit in het Rijksmuseum is geweest, weet hoe mooi het is. Niet alleen alle Nederlandse kunst en geschiedenis vanaf de Middeleeuwen en belangrijke aspecten van Europese en Aziatische kunst, maar vooral ook het prachtige gebouw. Een historisch gebouw met een totale oppevlakte van 30.000m2, met ruim 8.000 voorwerpen van kunst en geschiedenis die het verhaal vertellen van 800 jaar Nederlandse geschiedenis vanaf 1200 tot nu. Tussen 1876 en 1885 werd het museum door architect Hendrik Cuypers gebouwd, en van 2003 tot 2013 was het museum gesloten. Toen werd het rijksmuseum namelijk gerenoveerd. De renovatie heeft dus in totaal 10 jaar in beslag genomen, en de totale kosten bedragen maar liefst 375 miljoen euro.

Sikkens kleuren

De verbouwing was dus een flink project geweest. Als je het schilderwerk bekijkt tijdens de renovatie, was er 8000 liter verf nodig. In samenwerking met Sikkens, werd er speciaal een nieuw kleurenpalet ontwikkeld, bestaande uit 60 kleuren. Al deze kleuren zijn gebaseerd op de authentieke kleuren die architect Pieter Cuypers in 1880 gebruikte.

De kleuren van het Rijksmueum

De kleuren van het Rijksmueum

Blauw en zwart grijs

Om ervoor te zorgen dat de oude glorie van het museum werd hersteld, werd het palet samengesteld door deskundigen van het verfbedrijf. Elke ruimte kom je prachtige muren tegen, die geschilderd zijn met de nieuwe kleuren. Acht van die kleuren werden ontwikkeld voor het herstellen van de plafonds en de muren. De prachtige blauwe muur, waar de Nachtwacht is opgehangen, is een hele mooie kleur, die door deze samenwerking super populair is geworden. Mensen komen thuis na een dagje Rijksmuseum, en willen de muur in hun woonkamer, slaapkamer, hal of keuken in dezelfde mooie blauwe kleurtint schilderen. En ook de prachtige zwart grijs, die je aantreft aan de prachtige pilaren en de gewelfde plafonds zijn erg populair voor de muren in huis. En dat kan! Want de Rijks kleuren zijn verkrijgbaar in Sikkens binnenverven en lakken. Bekijk de Sikkens verf via Colorstore.

De kleuren van het Rijksmueum

De kleuren van het Rijksmueum

De kleuren van het Rijksmueum

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam