Keuken inspiratie, Scandinavisch interieur, Vintage interieur

De charme van een oude keuken


Een nieuwe moderne keuken, die voorzien is van veel werkplek, kastruimte en moderne apparatuur is altijd fijn. Maar dit neemt niet weg dat een oude keuken niet fijn en mooi kan zijn. Sterker zelfs, sommige oude keukens hebben een bepaalde charme, die nieuwe keukens niet hebben. De keuken-binnenkijker van vandaag is daar een heel mooi voorbeeld van. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

De charme van een oude keuken

Lichte keuken

De keuken hebben we gevonden bij de Zweedse makelaar Kvarteret Makleri. Daar hadden ze een klein, schatting, maar super charmant en sfeervol ingericht appartement te koop aangeboden. Het appartement had een woonoppervlak van van slechts 46m2, maar het licht en het lichte interieur maken het appartement erg ruimtelijk. Ook de keuken is voorzien van een groot karakteristiek raam, waardoor het er heerlijk licht is.

Op de vloer vind je de originele houten planken, die gerestaureerd en bewaard zijn gebleven. Dit hebben ze gecombineerd met strak gestuukte witte wanden en een keuken achterwand die volledig tot het plafond betegeld is met minimalistische vierkante witte wandtegels.

De charme van een oude keuken

Wit frame, vintage houten deuren en gouden deurgrepen

De keukenkasten zijn weliswaar oud, maar zéker niet gedateerd. Het heeft een wit geschilderde houten frame, die afgewerkt is met een RVS werkblad en wastafel, terwijl de originele deuren vervangen zijn voor super charmante houten deurtje en vintage gouden deurgrepen. Bovenaan de keuken achterwand is een stang gemonteerd, waar leuke groene hangplantjes zijn opgehangen.

De keuken is niet heel groot. Daarom hebben ze gekozen voor een inklapbare ovalen tafel, die bij het raam is geplaatst. Standaard is de tafel ingeklapt, maar als er behoefte is, kan de tafel met gemak uitgeklapt worden.

Underlayment afzuigkap ombouw

Aan de andere kant van de keuken, naast de deur, vind je de koelkast en het fornuis. Er is gekozen voor een klein RVS 4-pitsfornuis. Aan de muur daarboven is een stoere op maat gemaakte wandkast gemaakt van underlayment. Daarmee is ook de afzuigkap bekleed.

De charme van een oude keuken

De charme van een oude keuken

De charme van een oude keuken

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam