Tuininspiratie

Composiet of hardhouten schuttingen?


Een tuin is niet compleet zonder mooie schuttingen. Je tuin heeft immers beschutting nodig om de nodige privacy te creëren. Niets is vervelender dan nieuwsgierige buren die constant mee aan het genieten zijn van wat je in je eigen tuin aan het doen bent. Bij nieuwe schuttingen vergelijken de meeste mensen composiet schuttingen met hardhouten schuttingen. Vandaag willen we de keuze makkelijker voor je maken met de voor en nadelen van beide varianten. Weet jij al voor welke variant jij gaat?

Composiet schuttingen

Composiet schuttingen zijn gemaakt van van een mix van houtvezels of houtspaanders, en een thermoplastische kunststof en toevoegingen. Hoewel het geen echt hout is, lijkt het wel heel erg op hout. Maar het grootste voordeel die mensen overtuigt waarom ze voor composiet schuttingen gaan is omdat het super onderhoudsvriendelijk is. Composiet verkleurt, versplintert en rot niet. Hiernaast zijn composiet schuttingen erg goed bestand tegen vocht. Wil je meer info over composiet schuttingen, ga dan naar woodcomposiet.nl.

Hardhouten schuttingen

Hardhouten schuttingen hebben niet de voordelen van composiet schuttingen, hoewel er wel een groot verschil kan zijn tussen hardhouten schuttingen met verschillende duurzaamheidsklassen van 15 tot meer dan 25 jaar. Waarom mensen voor hardhouten schuttingen gaan? De uitstraling van echt natuurlijk hout is de belangrijkste reden. Hoewel composiet schuttingen wel degelijk op hout lijkt, is het eigenlijk toch niet te vergelijken met de echte natuurlijke uitstraling van hardhouten schuttingen.

Wil je meer info over hardhouten schuttingen, dan raden wij aan om naar een echte specialist te gaan die je er van alles over kunt vertellen, en verschillende voorbeelden kunt laten zien.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam