Badkamer inspiratie, Modern interieur

Compacte badkamer zonder douche!


Neem je een badkamer met alleen een douche of wil je ook een bad? Een vraag die velen bezighouden bij het inrichten van een badkamer. Het meest ideale is dat je badkamer zowel een bad als een aparte douche krijgt. Maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Omdat je met beperkte ruimte te maken hebt, moet je een keuze maken. Je zou alleen een douche kunnen nemen, maar je zou ook een bad-douche-combinatie kunnen nemen. In deze badkamer zijn ze voor een hele opvallende keuze gegaan. Ze hebben namelijk gekozen voor een alleen een bad.

Compacte badkamer zonder douche!

Tweede badkamer

Het is de badkamer van een appartement die ontworpen en ingericht is door ontwerper Andrei Lychkouski. Hij heeft een appartement uit Minsk ontworpen met een woonoppervlakte van 96m2. Het klinkt totaal niet logisch om een badkamer zonder douche te nemen, maar wel een bad. Maar hier hebben ze voor gekozen omdat in hetzelfde appartement nog een tweede badkamer is ingericht. En in die badkamer hebben ze wel een douche ingericht, een hele ruime luxe inloopdouche. Daarom was er in deze badkamer geen douche nodig. Het is de badkamer geworden in huis, waar je heerlijk in bad kunt liggen.

Compacte badkamer zonder douche!

Betonlook tegels en mix van wandafwerkingen

Het ontwerp van de badkamer is erg stijlvol. Op de vloer vind je hele stoere grote betonlook tegels. Deze tegels vind je ook terug aan de zijkant van het bad. Dit hebben ze gecombineerd met verschillende wandafwerkingen. Zo is een wand strak gestuukt en wit geschilderd, en vind je een combinatie van mooie geometrische wandtegels en houten wandbekleding aan de muren rondom het bad. Ook het stukje plafond boven het bad is met dezelfde houten planken bekleed. Hierdoor is het stukje van het bad een echt apart gedeelte worden in deze relatief kleine badkamer.

Houten wandbekleding en spiegelwand

Houten wandbekleding vind je ook aan de muur waar de houten badkamermeubel en toilet aan gemonteerd zijn. Die onderkant van die muur is dus bekleed met houten wandbekleding, terwijl het bovenste gedeelte een grote spiegelwand is. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar het geeft de badkamer ook een heel fijn ruimtelijk gevoel.

Compacte badkamer zonder douche!

De geometrische wandtegels hebben een groen tintje. Daar hebben ze voor gekozen, omdat de kleur groen als een rode draad door het interieur loopt. In de badkamer komt groen bijvoorbeeld ook terug in de volledig groen geverfde deur en bijbehorende deurkozijn.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam