Klassiek interieur, Meubels, Vintage interieur

Chesterfield meubelen, de basis voor een klassiek interieur


Een klassiek interieur, heerlijke warme donkere kleuren op een vintage houten vloer. Wie droomt er niet van zo nu en dan? Of het nu gaat om de cozy woonkamer, een traditioneel kantoor of een hal die je flink wat jaartjes terug neemt in de tijd, Chesterfield meubelen mogen in een dergelijke setting natuurlijk niet ontbreken. De meest populaire Chesterfields zijn de banken en stoelen (of fauteuils). Echte Chesterfield meubelen worden in Engeland geproduceerd waarbij erg veel werk met de hand wordt gedaan. Samen met de relatief dure maar zeker ook kwalitatieve onderdelen vormt dit de basis voor de prijs. Voor een origineel Chesterfield meubel moet je rekenen op al gauw enkele duizenden euro’s, afhankelijk van de set die je wil hebben. Ook varieren de prijzen per dealer nogal.

Chesterfield meubelen de basis voor een klassiek interieur

Waar moet je op letten?

De ene bank of stoel is de andere niet. Verschillende Chesterfield fabrikanten werken met verschillende materialen. Ook kan de afwerking per fabrikant flink verschillen. De grootste verschillen zitten over het algemeen in het frame, de stufs en de veren. Goede Chesterfield fabrikanten kiezen vaak uit beuken- of eikenhouten frames waarbij eerst genoemde het sterkste is. De stufs, de “punten” in de bank die samen de diamanten op het meubel vormen, zijn vaak van nylon en worden 1 voor 1 aan het frame bevestigd. Wordt er gebruike gemaakt van veren (dit is niet altijd het geval namelijk)? Vraag dan welk type vering het om gaat. Een van de sterkste veren zijn de zogenoemde nozak veren.

Chesterfield meubelen de basis voor een klassiek interieur

Chesterfield meubelen de basis voor een klassiek interieur

Chesterfield bank kopen, hoe gaat dat?

Over het algemeen zijn meubelen geen producten die je “zomaar even besteld”, tenzij je eerder een soortgelijk meubel hebt gehad. Je wil ten slotte toch even zitten op je toekomstige nieuwe bank of stoel en de kwaliteit met eigen ogen hebben gezien. In Nederland zijn er een handje vol dealers die Chesterfield meubelen verkopen. Deze kan je door het hele land vinden. Bijna alle dealers importeren hun meubelen vanuit Engeland, maar over het algemeen wel verschillende fabrieken. Ook verschillen de prijzen per dealer nogal, dus schroom niet om 1 dag op te offeren en 5 verschillende Chesterfield winkels te bezoeken. Eenmaal gekozen kan de bank, die vaak compleet naar eigen smaak kan worden geconfigureerd, worden besteld door de desbetreffende showroom. Afhankelijk van de hoeveelheid orders kan het 2 dagen tot 8 weken duren voor de nieuwe bank wordt afgeleverd. Gemiddeld moet er worden gerekend met ongeveer 2-3 weken. Bij goede dealers moet worden gerekend met een garantie van 5-10 jaar op het frame en 3-5 jaar op leer en kussens.

Chesterfield meubelen de basis voor een klassiek interieur

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam