Woonkamer inspiratie

Boekenkast in de woonkamer


Mensen die heel erg van lezen houden, hebben vaak ook heel veel boeken. En die boeken moeten ergens in huis opgeborgen worden. Je zou dit in een doos onder het bed of in de berging kunnen doen, maar is het niet veel handiger als je een boekenkast zou hebben in de woonkamer? Met een boekenkast in de woonkamer kan je namelijk alle boeken gemakkelijk vinden als je het nodig hebt. En zo’n boekenkast ziet er natuurlijk ook erg fraai uit in de woonkamer.

Boekenkast in de woonkamer

Boekenkast in de woonkamer

Dichte boekenkast

Een dichte boekenkast houdt in dat de boekenkast deuren heeft. De boeken zijn dan in eerste instantie niet zichtbaar. Dit heeft als voordeel dat het netter oogt. Het ziet er minder druk en chaotisch uit. Vooral als je al een druk woonkamer hebt, is een dichte boekenkast aan te raden.

Open boekenkast

Heb je een neutrale rustige woonkamer, dan is het zelfs mooier om een open boekenkast te nemen. Een open boekenkast waarbij alle boeken direct zichtbaar zijn. Door de verschillende kleuren van de boeken heeft de boekenkast naast een praktische functie, ook een decoratieve functie. Voor mensen die niet van lezen houden, en ook geen boeken hebben, bestaat er zelfs boekenkast behang.

Open boekenkast woonkamer

Boekenkast in de woonkamer

Grote boekenkast in de woonkamer

Bibliotheek woonkamer

Open planken

Een goedkopere variant van de open boekenkast zijn open planken. Open planken die horizontaal boven elkaar aan de muur worden opgehangen. De planken zijn bijvoorbeeld gemakkelijk verkrijgbaar bij de bouwmarkt. Daar kan je ze bovendien op maat laten zagen.

Open planken woonkamer

Op maat gemaakte boekenkast

Bijna alle woonwinkels hebben boekenkasten in hun assortiment. Maar wat ik het allermooist vind, is een op maat gemaakte boekenkast. Een op maat gemaakte boekenkast die over de gehele muur loopt, zonder dat er ruimtes worden verspild.

Op maat gemaakte boekenkast in de woonkamer

Boekenkast behang

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam