Meubels

Barcelona Chair


De Eames lounge chair is enorm populair, maar de Barcelona chair is minstens net zo populair. Een totaal ander ontwerp, maar ook deze iconische stoel zit super comfortabel. Ook deze kan net als de de Eames geleverd worden met of zonder voetenbank, waardoor het zitcomfort nóg beter wordt. De Barcelona Chair is de ideale stoel als extra zitmogelijkheid in de woonkamer of bijvoorbeeld als leesstoel in de hoek van de slaapkamer of kantoor. En als decoratie doet de stoel het natuurlijk ook erg goed!

barcelona-chair

barcelona-chair-2

Barcelona chair ontwerp

De Barcelona Chair is in 1929 ontworpen door architect Ludwig Mies van der Rohe. Ze hadden het ontworpen voor het Duitse paviljoen van de Wereldtentoonstelling in Barcelona. Het ontwerp is geinspireerd op een antieke vouwstoel. Dit zie je vooral terugkomen in het chromen onderstel met de gekruiste potsen, die perfect bij de leren zitting past. De super stijlvolle lounge chair is in vergelijking met de Eames lounge chair een stuk compacter en kleiner, maar hierdoor zou je bijvoorbeeld heel goed twee Barcelona chairs naast elkaar kunnen plaatsen.

Barcelona chair replica

Bij het Amerikaanse Knoll kan je terecht voor een origienle Barcelona Chair, die sinds 1948 de stoelen produceert onder licentie. Zonder voetenbank is de Barcelona Chair ongeveer tussen €6000 – €7000. Met voetenbank kost de stoel rond €8000.

Net als alle andere iconische designstoelen zijn er tegenwoordig ook veel Barcelona chair replica’s verkrijgbaar. Daar is een aanbieding van de Barcelona chair replica. Van €567 voor €387!


barcelona-chair-replica

barcelona-chair-3

barcelona-chair-4

barcelona-chair-5

barcelona-chair-6

barcelona-chair-7

barcelona-chair-8

barcelona-chair-9

barcelona-chair-11

barcelona-chair-12

barcelona-chair-13

barcelona-chair-14

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam