Badkamer inspiratie

Badkamer ventilatie


Ventilatie is een belangrijk functioneel onderdeel in elk huis. Het vocht, wat uit verschillende bronnen in huis kan ontstaan, moet namelijk afgevoerd kunnen worden. In de woonkamer, slaapkamer, toilet, keuken, maar vooral in een vochtige ruimte als de badkamer is ventilatie erg belangrijk. Wanneer de vochtige lucht niet goed afgevoerd kan worden, is de de kans groot dat er schimmel ontstaat. En schimmel is natuurlijk voor iedereen ongewenst! Vandaag willen we het hebben over verschillende soorten ventilatie voor de badkamer.

Badkamer ventilatie

Badkamer ventilatie

Raam

Een raam in de badkamer is altijd gewenst. Het zorgt niet alleen voor natuurlijk zonlicht, maar een open raam is ook een vorm van ventilatie in de badkamer. Frisse lucht is immers goed voor iedereen.

Badkamer ventilatie

Plafond en muur ventilatie

De meest gebruikte vorm van ventilatie in de badkamer zijn de zogenaamde opbouw ventilatoren. Opbouw ventilatoren is relatief makkelijk te installeren en bieden een goede luchtafvoer, vooral als de afvoerkanaal naar buiten niet te lang is.

Badkamer ventilatie

Badkamer ventilatie

Inline ventilatie

Is de luchtafvoerkanaal naar buiten redelijk lang, dan is een inline ventilatie of kanaal ventilatie beter. Deze worden tussen twee afvoerbuizen gemonteerd. Hiernaast biedt inline ventilatoren twee voordelen ten op zichte van plafond en muur ventilatie. Ten eerste is een inline ventilator niet zichtbaar. En ten tweede, omdat de ventilator niet in de badkamer zelf wordt gemonteerd, is het geluidsoverlast een stuk minder.

Badkamer ventilatie

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam