Badkamer inspiratie

Badkamer onder een schuin dak


Badkamers kunnen soms al lastig genoeg zijn om in te richten. De ruimte kan net te klein zijn of juist te groot, of misschien een hoekje wat niet goed uitkomt. Een schuin dak kan het zelfs nog net iets uitdagender maken. Aan de andere kant kan een schuin dak er ook voor zorgen dat het een heel bijzondere badkamer wordt. Daar hoort natuurlijk wel een goede indeling en bijbehorende moderne voorzieningen bij. Deze badkamer gelegen in een appartement uit Frankrijk is een mooi voorbeeld waar dat goed is gelukt.

Badkamer onder een schuin dak

Praktische indeling

Het is bovendien een relatief kleine badkamer. Een goede praktische indeling was dus zelfs hét belangrijkste aandachtspunt. Maar voor de interieurontwerpers van Prisca Pellerin was dit een mooie uitdaging, die in 2013 het gehele interieurontwerp van het appartement had verzorgd.

Dit soort indelingen kom je vaak tegen in de wat oudere appartementen en bovenwoningen. De badkamer is precies ingericht onder het schuine dak, waardoor het bijvoorbeeld niet mogelijk is om in dat gedeelte een hoge kast of een douche te plaatsen.

Badkamer onder een schuin dak

Er is gekozen om rechts een bad te plaatsen met met inbouwkraan en een handige handdouche. Aan de rechterkant vind je een meubel waar de rechthoekige opbouwwastafel op geplaatst is. Ook hier hebben ze gekozen voor de inbouwkraan in dezelfde stijl.

Tegen de achterste muur, waar de plafondhoogte het laagste is, vind je een opberghoek, die afgedekt is met een gordijntje. Daar vind je ook de radiator en een vaste plantenbak.

Dakraam in badkamer

Eén van de belangrijkste element in deze badkamer is het dakraam. Een super goede keus, die niet alleen zorgt dat de badkamer een stuk lichter is, maar ook optisch groter lijkt. Door de raam open te zetten, kan je bovendien de vochtige badkamer ontluchten. Een raam die je open kunt doen is dus altijd handig in een badkamer.

Om de badkamer nóg meer van natuurlijk zonlicht te voorzien, zijn er ook in de binnenmuur ramen geplaatst. Stoere ramen en schuifdeur die voorzien zijn voor zwarte stalen kozijnen. Hierdoor heeft de badkamer ook een industrieel tintje gekregen.

Badkamer onder een schuin dak

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam