Kantoor

Het Airbnb hoofdkantoor in Dublin


Airbnb is wereldwijd enorm populair. Een online platform waar particulieren hun huis aanbieden, waar andere particulieren tijdelijk of voor een langere periode kunnen verblijven. Dit kan voor een stedentrip zijn, een lange vakantie of bijvoorbeeld voor een expat, die een langere periode in een ander land of stad moet verblijven. We hebben hier bijvoorbeeld een keer de loft laten zien in Toyko, die op Airbnb wordt aangeboden. Maar vandaag gaan we niet binnenkijken in zo’n woning, maar we gaan een kijkje nemen in het nieuwe Airbnb hoofdkantoor van Dublin.

Het Airbnb hoofdkantoor in Dubliln

Het nieuwe hoofdkantoor van Airbnb Dublin is gevestigd in een voormalig pakhuis. Een super groot kantoor, die ontworpen en ingericht is door het environments team van Airbnb zelf, in samenwerking met de architecten van Heneghan Peng Architects.

De speerpunt van de nieuwe kantoorinrichting was om een kantoor in te richten waarbij werknemers elkaar op een gemakkelijke manier elkaar kunnen vinden. Dit concept moet uiteindelijk de blueprint worden voor alle kantoren van Airbnb wereldwijd.

Het Airbnb hoofdkantoor in Dubliln

Werkplek inrichting

De architecten hebben het ‘neighbourhood’ concept genoemd, bestaande uit primaire en secondaire werkplekken. De primaire werkplekken bestaan uit 29 neighbourhoods, die elk gevuld zijn met dezelfde componenten – een grote tafel, persoonlijke opbergruimte, één of twee sta-tafels en een loungeplek. De secondaire werkplekken bevatten een grote open atrium, een keuken en vergaderruimtes.

Zowel de primaire als de secundaire werkplekken zijn ingericht rondom een grote open bleacher-style trap, waarbij de benedenverdieping verbonden wordt met de bovenverdieping.

Hout en staal

Naast het mooi doordacht concept, hebben de architecten ook een selectie gemaakt van verschillende mooie materialen. Je vindt bijvoorbeeld heel veel houten elementen in het kantoor, zoals de houten trap, de houten wanden, de houten meubels, noem maar op. Daarnaast speelt staal ook een belangrijke rol. Staal vind je vooral terug in de structuur van het gebouw.

Het Airbnb hoofdkantoor in Dubliln

Het Airbnb hoofdkantoor in Dubliln

Het Airbnb hoofdkantoor in Dubliln

Het Airbnb hoofdkantoor in Dubliln

Het Airbnb hoofdkantoor in Dubliln

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam