Tuininspiratie

5x Musthaves in een loungetuin


Een loungetuin is zoals het woord al omschrijft, een tuin waar je heerlijk kunt loungen. Dit klinkt eenvoudig, en dat is het eigenlijk ook wel, maar om een echte moderne comfortabele loungetuin te creëren, zijn er een aantal musthaves die niet mogen ontbreken. Benieuwd welke vijf musthaves dit zijn? Lees dan snel verder!

1. Loungebank

Op plaats één staat natuurlijk de loungebank. Een loungetuin is niet compleet zonder een comfortabele loungebank. Een plek in de tuin waar je lekker kunt zitten en zelfs languit kunt liggen. Er zijn veel kant en klare loungesets inclusief bijbehorende kussens verkrijgbaar, maar wat bijvoorbeeld ook erg populair is, zijn steigerhouten loungebanken en loungebanken die gemaakt zijn van houten pallets. Het voordeel van deze loungebanken, is dat je ze volledig op maat kunt laten maken. Maak je loungebank af met comfortabele zitkussens en ligkussens. Bij Maatkussens.nl kan je kiezen uit verschillende soorten lounge kussens, die je volledig op maat kunt laten maken. Ideaal!

loungebank

loungebank

loungebank

2. Harde vloer

Gras kan erg mooi zijn, maar in een loungetuin moet je in ieder geval ook een gedeelte hebben met een harde vloer. Dit kunnen grote stoere tegels zijn, maar je kunt ook denken aan bijvoorbeeld sfeervolle houten vlonders.

houten-vlonders-loungetuin

3. Verlichting

Als je een comfortabele loungetuin hebt, dan wil je op een warme zomerdag daar natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Daarom is verlichting erg belangrijk, zodat je ook in je tuin kunt chillen als de zon onder is gegaan. Tuinverlichting heb je in heel veel verschillende soorten. Denk aan wandverlichting, verlichtingspalen of spotjes die in de vloer zijn verwerkt. Voor een gezellig sfeertje, zou je ook een leuke lampensnoer op kunnen hangen.

tuin-verlichting-2

tuinverlichting-3

4. Schuttingen

Als je in je tuin zit, dan wil je natuurlijk niet dat je nieuwsgierige buren mee kunnen gluren. Zorg er daarom voor dat je tuin goed beschut is met schuttingen. Stenen muren, hoge houten schuttingen of hoge planten die voor privacy in je tuin zorgen.

loungetuin-zwarte-schuttingen

5. Planten

Tot slot mogen er natuurlijk ook geen planten ontbreken in je loungetuin. Zelfs als je geen groene vingers hebt, is het tóch leuk om een aantal planten in je tuin te plaatsen. Een mooie olijfboom, een exotische palmboom, een bamboeplant, noem maar op.

lounge-tuin-planten

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam