Tuininspiratie

5 Tips voor een sfeervol balkon


Het balkon is de plek om te genieten van een warme zomeravond, een frisse en zonnige lente dag, een lekker ontbijtje of juist een wijntje! Het leukste is om te genieten in een stijl en sfeer op het balkon, maar hoe creëer je meer sfeer?

Tip 1: Betrek het balkon bij de naastgelegen ruimte

Wil je graag dat buiten ook een stukje binnen wordt of andersom? Dan is het een goed idee om ze bij elkaar te betrekken. Dit doe je door bijvoorbeeld dezelfde decoratie toe te passen op het balkon, een vloerkleed te leggen tussen de scheiding van binnen en buiten, verlichting door te trekken naar buiten en het balkon te voorzien van meubels en accessoires.

Tips voor een sfeervol balkon

Tips voor een sfeervol balkon

Kunstgras op balkon

Tip 2: Ontspannen in sfeer

De meubels op het balkon bepalen wat jij allemaal op het balkon kan doen. Zou je hier graag genieten van een ontbijtje, dan is een tafeltje met stoelen heel fijn. Maar drink je er liever een wijntje in de avonduren dan zijn loungestoelen misschien wel een betere optie.

Bohemien balkon

Bohemien balkon

Tip 3: Bloemen en planten

Een balkon is niet sfeervol zonder bloemen en planten in potten en bakken. Het balkon is dé plek om mooie hangplanten te gebruiken, plantenbakken aan het hekwerk of een mooie grote bak in de hoek van het balkon voor kruiden, groenten en fruit. Want ook daar kun je lekkere groente- en fruitsoorten verbouwen.

balkon-planten

balkon-planten

balkon-planten

Tip 4: Kunstgras op het balkon

Is de ondergrond van het balkon vies, lelijk of onpraktisch? Overweeg dan bijvoorbeeld eens een lekkere zachte en onderhoudsvriendelijke kunstgras op het balkon te leggen. Hierdoor heb je altijd iets zachts aan de voeten, een mooie natuurlijke uitstraling en een ondergrond die goed te onderhouden is. Wil je kunstgras kopen voor je balkon? Vergaar eerst wat informatie en inspiratie.

Kunstgras op balkon

Kunstgras op balkon

Tip 5: Verlichting

Tenslotte is verlichting ook belangrijk op een balkon. Door functionele maar ook sfeerverlichting te gebruiken, kan je op elk moment van de dag genieten van het balkon. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooie slinger met verlichting, een klein spotje in een plantenbak of een leuke hanglamp boven de tafel. Hierdoor voelt het balkon als een uitbreiding van jouw huis of appartement.

Balkon verlichting

Balkon verlichting

Balkon verlichting

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam