Interieur ideeën, Meubels, Woonaccessoires

10x Kurk in interieur


Als je het hebt over kurk, dan associëren heel veel mensen het met de dop van wijnflessen. Maar kurk wordt natuurlijk voor veel meer andere doeleinden gebruikt. Zo wordt kurk heel vaak gebruikt in kleding en accessoires. En kurk zie je ook regelmatig terug in het interieur, steeds vaker. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar kurk heeft ook een milieuvriendelijk karakter. Dat is natuurlijk ook belangrijk. Vandaag willen we laten zien hoe je kurk op een leuke manier in je interieur kunt terug laten komen. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Kurk eettafel

Dit is de super populaire kurken eettafel van IKEA.

Waar komt kurk vandaan?

Kurk heeft een warme natuurlijke uitstraling. Dit heeft alles te maken met waar het van gemaakt is. Zoals je het waarschijnlijk kent van de kurken wijndop, is het een licht en elastisch materiaal. Het wordt gemaakt van de schors van de kurkeik, ook wel bekend als de Quercus suber. Na het oogsten wordt de kurk gekookt. Hierdoor wordt het kruk gezuiverd en meer elastisch gemaakt. Daarna vindt de stabilisatie plaats van de krukplaten, zodat het verder verwerkt kan worden.

kurk hanglamp

Leuke hanglampen met een kurken fitting…

kurk kast

Volledig op maat gemaakte inbouwkasten van kurk!

kurk keuken

Een mooie keuken met kastdeuren van kurk!

Milieuvriendelijk

Zoal aangegeven wordt de kurkindustrie als milieuvriendelijk gezien. Dit heeft vooral te maken met de duurzaamheid van de productie van kurk (de schors wordt volledig gebruikt) en de eenvoudige recycling van producten die van kurk zijn gemaakt. Het is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar.

Hieronder kunnen jullie zien hoe leuk en mooi kurk elementen zijn in huis!

kurk kruk

Dit is één van de kurken krukjes van de bekende Cork Familiy van Vitra. Leuk als krukje, maar ook als bijzettafel te gebruiken.

Kurk muur

Super leuk idee om een enorm prikbord van kurk te maken!

kurk plantenhangers

Leuke planthangers van kurk!

kurk stoel

Dit is de super mooie Corkigami Cork Chair van Carlos Ortega Design!

kurk vloer

Je zou zelfs een kurken vloer kunnen nemen!

kurk barkruk

Dit is de Domitalia Bouchon stool, een super stijlvolle barkruk, bestaande uit een stoere zwarte stalen frame en een zitting van kurk.

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam