Meubels, Slaapkamer inspiratie

10x Hemelbedden


Een hemelbed is een bed met een overkapping, de hemel dus, die gebruikt wordt om gordijnen aan te hangen. De gordijnen hebben als doel om bescherming te bieden tegen bijvoorbeeld tocht en insecten. Naast deze functionele kanten van een hemelbed, heeft het vooral ook een hele bijzondere uitstraling. Een hemelbed heeft iets hemels en kan dé eyecatcher vormen van een slaapkamer. Wij hebben de mooiste hemelbedden inspiratie voorbeelden gevonden.

Hemelbed

Hemelbed

Hemelbed in slaapkamer

Eigenlijk wordt de functionele kant van een hemelbed genegeerd. Tegenwoordig gaat het meer om de uitstraling van een hemelbed. Het ziet er buitengewoon mooi uit. Uiteraard moet jouw slaapkamer er wel geschikt voor zijn. Een hemelbed is vrij groot, waardoor het minder geschikt zou zijn voor een kleine slaapkamer. Het komt bovendien ook beter tot z’n recht in een ruimte met een hoog plafond.

Hemelbedden heb je net zoals normale bedden in verschillende soorten en materialen. Vroeger heb je vooral houten hemelbedden, maar tegenwoordig heb je ook hemelbedden van staal bijvoorbeeld. En als je handig bent, zou je zelfs een eigen hemelbed kunnen maken.

Hangen aan hemelbed

Hoe mooi het uiteindelijk wordt, is ook een beetje afhankelijk van wat je ermee doet. Sommigen nog steeds gordijnen op, zoals op de traditionele manier, terwijl sommigen helemaal niets ophangen. De balken maken het ook mogelijk om andere leuke accessoires op te hangen. We hebben bijvoorbeeld een super leuk voorbeeld gevonden waar planthangers zijn opgehangen.

Hemelbed

Hemelbed

Hemelbed

Hemelbed

Hemelbed

Hemelbed

Hemelbed

Hemelbed

Wellicht zijn deze artikelen ook interessant voor jou!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Protected by WP Anti Spam